Wpis z mikrobloga

@dumelosw:
Witam Pana, jeśli chodzi o koncerniaki, to są one bardzo słabe, jest to spowodowane tym, że takie piwa są nazywane "eurolagerami", ot mają smakować jak woda i nadawać się do picia przez każdego (nie może być to piwo o wysokiej goryczce oraz o innych smakach).

W Polsce jest też pełno browarów, które warzą dobre piwa.

Pozdrawiam Pana i życzę miłego dnia.
Polski kraft bardzo dobrze stoi. Natomiast piwka "tradycyjne"...tu jest dużo gorzej niż w Niemczech. Dla przykładu piwko z Aldiego/Lidla za 0,29€ smakuje lepiej niż polskie lagery premium.
#!$%@?ą mnie już tacy piwosze-neofici, co to #!$%@? całe życie walili harnasie za 1,99 i inne tatry, a teraz nagle koneserzy piw kraftowych. 

Pół biedy, jak ustawiasz się na piwo w plenerze. Teraz każdy monopolowy musi mieć w lodówkach jakieś ciachany palone, kormorany niskosłodzone i inne żywe bezglutenowe, nabierze sobie taki 6 różnych do siatki i zadowolony nie truje dupy. Ale nie daj boże kup sobie piwo jakiegoś większego browaru. Nie mówię
Polacy produkują siki, a nie piwo.


@dumelosw: Polacy produkuja to co polski konsument chce pic, uwarzenie conajmniej przecietnego piwa to nie kwestia nie wiadomo jakich umiejetnosci i technologii, tylko wydatkow na surowce oraz wyeliminowanie zabiegow sztucznie przyspieszajacych proces produkcji piwa, ktore to z koleji konsument musialby pokryc.

Skoro piszesz ze polskie piwo to siki to znaczy ze jednak siegasz po te tanie wyroby.