Aktywne Wpisy
MLeko29 +45
Chuop co od miesiąca robi pompki i się podciąga i czuje się szeroki jak An-225 Mrija, ale w sumie w lustrze nie widać żadnych zmian.
Pewnie zła dieta i słabe geny.
Ale ja nie przegryw. Ja się łatwo nie poddam ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Pewnie zła dieta i słabe geny.
Ale ja nie przegryw. Ja się łatwo nie poddam ( ͡° ͜ʖ ͡°)
DFWAFDS +24
#przegryw tak, jestem alkoholikiem. Czy żałuję? W #!$%@? żałuję. Czy kogoś krzywdzę? Tak, siebie. Dlaczego nie chce z tego wyjść? No bo nie potrafię... Że ja ciota? Udowodnię że nie jestem! Jak to udowodnię? Zapisze się na terapię i #!$%@? Ci do tego #alkoholizm
Pracuję jako asystentka w TVP i kilka miesięcy temu dziennikarz śledczy, któremu asystuje dostał wraz z kilkoma innymi osobami za zadanie zweryfikowanie istnienia/wiarygodności Gniewu Eufratu oraz jego dowódcy. Nie miałam wglądu w szczegóły procesu, aczkolwiek wiem, że całość trwała ponad dwa tygodnie i w tym czasie kontaktowano się z jednostkami macierzystymi członków GE celem potwierdzenia odbytej tam przez nich służby. Był to Grom, JWK oraz Formoza. Nawiązano również kontakt z MONem oraz MSWiA. Dziennikarze wykorzystywali w tym celu również swoje prywatne kontakty jawne i niejawne. Próbowano kontaktować się że przedstawicielami SDF, niestety nie wiem z jakim skutkiem. Analizowano bardzo skrupulatnie filmy oraz zdjęcia, które do obiegu wrzucał Archer oraz informację jakie podawał do opinii publicznej.
Koniec końców w 70% udało się potwierdzić wszystkie podawane przez Archera informację, a w kwestii pozostałych 30% dane były utajnione lub służby nie wyraziły zgody na udzielenie informacji. Co do zdjęć i filmów, wszystkie zostały uznane jako zgodne z opisem i kręcone tam gdzie Archer podawał, że były kręcone.
Powodem przeprowadzenia tego całego procesu była chęć nakręcenia filmu dokumentalnego o Polakach walczących w Syrii z ISIS na własną rękę. Wiadomo, że w ciemno się ekipy filmowej na bliski wschód nie wysyła. Zagrożeniem były by już nie tylko straty finansowe, ale po prostu życiu lub zdrowie reporterów.
Zaraz po pomyślnej weryfikacji Archer został podawietlony na zielono jako źródło i zaczęliśmy z nim publikować wywiady. Jak potoczyła się sprawa z filmem dokumentalnym już Wam nie powiem, bo to "above my paygrade". Wiem, że z dowódca Gniewu kontaktował się osobiście szef "dwójki", ale czy doszli do porozumienia, tego nie wiem.
Specem od militariów nie jestem, ale się tematem nieco interesuje, głównie z powodów zawodowych ale muszę powiedzieć, że wszyscy którzy czepiają się filmów Archera, że niby jest daleko od frontu lub strzela do niczego, albo nie czytają opisów do tych filmów albo oglądają je z wyłączanym dźwiękiem. Jak dla mnie to na każdym słychać zawziętą walkę, a na tym z Tabqa to już w ogóle jakąś kosmiczną. Na wojnie nie byłam ale wydaje mi się, że takie walki odbywają się tylko i wyłącznie na liniach frontu, a nie na tyłach czy pod "magazynem z ziemniakami" jak ktoś to zabawnie ujął. Jest w opisie również zaznaczone, że prowadzonu był ogień zaporowy celem uniemożliwienia przedarcia się przez linię zamachowców-samobójców czy jak ich się tam profesjonalnie nazywa podczas oczekowania na przybycie broni ciężkiej (wynika z opisu) nie wiem co tu komuś śmierdzi, naprawdę.
Archera obserwuje prawie od początku, głównie dlatego że urzekła mnie jego walka ramię w ramię z kobietami i fakt, że to głównie dla nich tam pojechał. Zawsze staram się patrzeć krytycznym, dziennikarskim okiem na wszystko co wrzuca, ale naprawdę rzadko jest się do czego przyczepić, więc nie wiem z czego wynika ta fala krytyki wobec jego grupy. I to głównie krytyki na poziomie przedszkolnym. Jeśli chodzi zaś o jego oddział to też kiedyś mówił, że nie udostępnia i nigdy nie udostępni ich wizerunków, bo tak sobie zarzyczyli i ja się im nie dziwię.
Pozdrawiam cieplutko i do przeczytania z Tunezji ❤
#archerpl #archer #gnieweufratu #syria
Bait 1/10 ale i tak odpowiem
Tak xD zwłaszcza ten co się żołnierz ISIS wysadził powietrze i zwłoki latały w każdą stronę to na 100 % nie był z Tabqi z maja tak jak archer pisał tylko z kwietnia z prowincji Hasaka.
A Archer to człowiek MONu.
@virgola
@kiclaw
@RuskiAgent1917
@rudy2007
@2PacShakur
@Halal
@kwsap
@60groszyzawpis
Czyli arczi operuje teraz w Tunezji ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
Co tam arczer? Jak tam twoja jednoosobowa grupa szybkiego reagowania XD
Komentarz usunięty przez autora
Koniecznie sprawdź czy ma żonę... to może być dla ciebie początek wielkiej miłości (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)