@Tosh: w ogole odstrzelic kierowcow i pieszych bo rowerzysci musza miec dobrze
nie dosc ze jada chodnikami, drogami, bezdrozami, za niedlugo beda pewnie k---a latac to jeszcze im trzeba polowe miasta oddawac na wylacznosc bo sobie chca przejechac
@Tosh: Najlepiej żeby nic się nie działo, żeby wszyscy siedzieli w swoich piwnicach, będzie super. A tak na serio to myślę, że w dzisiejszych czasach każdy jest w stanie się przygotować do zmiany trasy jeśli jedzie gdzieś do pracy itp. objazd parę km chyba nie jest jakimś wielkim poświęceniem, a medialne wydarzenia typu TdP czy Rajd Mistrzostw Europy pozytywnie wpływają na wizerunek miasta. Co innego jakies masy krytyczne ( ͡
@Tosh i to jest dobra koncepcja ;-) Wszystkie takie imprezy w ciągu 14 dni zmieścić. Wtedy wiadomo kiedy brać długi urlop, a nie rozdrabniać się po 1 dniu.
No a ma sobie nie radzic jak dla nich zatrzymano cały inny ruch ? no tak, zamknij polowe miasta pieszym i rowerzystom to kierowcy będą sobie jakoś radzić
Mieszkam w centrum Rzeszowa i co mam sobie brać wolne bo cały dzień sobie autem nie wyjade bo nagle znalazłem się w jakiejś zonie otoczony policja ?
@3mortis: a autobusy przez jeden czy dwa dni w roku to co, wstyd? Na piechotę pójść to wstyd? Ja korzystam z roweru to mnie to nie dotyczy ale pamiętam że bodajże rok temu znajomi przyszli do pracy spacerkiem od ostatniego przystanku gdzie dało się dojechać jakoś bezproblemowi. I to pół godziny drogi. Korona im z głowy nie spadła.
Dla kogo zatrzymali ruch? Dla pieszych czy rowerzystów jeżdżących do pracy? Ani
@jedzczarnekoty: Co nie zmienia faktu, że wyłączanie głównych ulic miasta, w środku tygodnia, na cały dzień jest lekką przesadą. Zwłaszcza, że przez miasto przejeżdżają nie tylko mieszkańcy, ale też osoby podróżujące w różnych celach i niekoniecznie są obeznani po pierwsze z miastem, a po drugie z objazdami z powodu TDP.
Nigdy nie rozumiałem tego przedsięwzięcia. Kolarze przejadą 3 razy przez miasto i pojadą dalej. Plebs pomacha i pójdzie do domu.
@3mortis: jak mam odwiedzić kilkanaście miejsc w centrum Rzeszowa i nie potrzebuję auta biorę rower i plecak. Jak muszę wziąć auto w------m się nawet jak nie ma zamkniętych ulic.
No i imprezy zwykle są na weekendach, ale ciężko zrobić TdP tak żeby jechać tylko weekendami. Ale masz rację, zamykanie ruchu zanim przejadą kolarze to przeginka.
#rzeszow #tourdepologne #rajdrzeszowski #gorzkiezale
nie dosc ze jada chodnikami, drogami, bezdrozami, za niedlugo beda pewnie k---a latac to jeszcze im trzeba polowe miasta oddawac na wylacznosc bo sobie chca przejechac
Co innego jakies masy krytyczne ( ͡
Wszystkie takie imprezy w ciągu 14 dni zmieścić.
Wtedy wiadomo kiedy brać długi urlop, a nie rozdrabniać się po 1 dniu.
Komentarz usunięty przez moderatora
No a ma sobie nie radzic jak dla nich zatrzymano cały inny ruch ?
no tak, zamknij polowe miasta pieszym i rowerzystom to kierowcy będą sobie jakoś radzić
Mieszkam w centrum Rzeszowa i co mam sobie brać wolne bo cały dzień sobie autem nie wyjade bo nagle znalazłem się w jakiejś zonie otoczony policja ?
Dla kogo zatrzymali ruch? Dla pieszych czy rowerzystów jeżdżących do pracy? Ani
Nigdy nie rozumiałem tego przedsięwzięcia. Kolarze przejadą 3 razy przez miasto i pojadą dalej. Plebs pomacha i pójdzie do domu.
@jedzczarnekoty: nie kazdy ma blisko do pracy, 30 min to ja czasami jade a co dopiero isc na autobus
poza tym, niektorzy pracujac jezdza np do klientow
No i imprezy zwykle są na weekendach, ale ciężko zrobić TdP tak żeby jechać tylko weekendami. Ale masz rację, zamykanie ruchu zanim przejadą kolarze to przeginka.