Wpis z mikrobloga

https://www.facebook.com/tvp.info/videos/10154814008576658/?hc_ref=ARTPlGslNOD7rcvpNbmA2qRIkiBKm2_0_7ZBmiUeWlUWZ9mki0HWo93vK9xJqByLsC4

Rozdrapywanie ran II wojny światowej, chociaż powstańcy dobitnie w trakcie uroczystości wypowiadali się o znaczeniu pokoju i przyjaźni międzynarodowej, to kpina z ludzi, którzy oddali życie za naszą wolność. Również powoływanie się na p. Karola Tenderę, walczącego ze zwrotem "polskie obozy śmierci", a nie z Niemcami jako "dziećmi nazistów", to przejaw ignorancji i jawnego #!$%@?ństwa. "To dzięki wam Hitler wygrał, bogaciliście się na jego zbrodniach ... Przeproście Karola Tenderę" - 43 s. filmiku z czego 7 s. to tekst dotyczący przeprosin. Ufając, że odbiorcy w ogóle wiedzą kim jest p. Tendera, to puszczanie filmiku robionego sądząc po jakości i napisach w Windows Media Player to są jaja. "Apel do obywateli Niemiec" - jesteśmy poważnym państwem, a to jest poważny kanał informacyjny."

Zastanawia mnie również co ma na celu zapraszanie do studia takich autorytetów moralnych i politycznych jak Cejrowski czy Basti (raper - "patriota" wielokrotnie powołujący się na wiarę Boga), który znany jest z tak ambitnych tekstów jak ten poniżej:
"Mam już dość - szczuk, lisów, wojewódzkich, baumanów,
Całego pedałenu i reszty mitomanów,
Mam już dość - #!$%@?, że nie idziemy na przód,
I stawiania nam za wzór rozwoju pederastów"

Nikt nie robi więcej dla spadku poparcia PiS niż TVP. Btw. warsztat dziennikarski p. Rachonia najlepiej ocenię parafrazując gwiazdę polskiej sceny politycznej, naczelnego więźnia III RP, klejnot biznesu czyli Zbigniewa Stonogę: "Rachonie, Sumlińskie, Kanie będą odbierały wam smak życia".

#takaprawda #bekazpisu #tvpis #tvp #pdk
  • 2