Aktywne Wpisy

darkinvaider +3408
Witajcie - być może niektórzy pamiętają - #rozdajo które zorganizowałem (https://wykop.pl/wpis/69009349/witam-mam-tu-oto-takie-rozdajo-pierscionek-z-diame) i zapraszałem do głosowania na lokalizację paczkomatu . Stało się paczkomat dziś postawiony :)))))) więc z tej okazji w ramach wdzięczności - taki pierścionek będzie do oddania oczywiście przez #mirkolos . Pierścionek złoto 585 Centrlany Topaz oraz dwa diamenty:) rozmiar na życzenie. Zielonki niestety odpadają.. wystarczy zaplusowac . #sebsjewellery #rozdajo #bizuteria #zloto #rzemioslo #zafriko #jubilerstwo #rozowepaski #niebieskiepaski. Losowanie -

elektryk91 +167
Rekordzista wrócił wczoraj na Ziemię. Frank Rubio spędzając na pokładzie Międzynarodowej Stacji Kosmicznej 371 dni stał się bohaterem najdłuższego w historii trwającego nieprzerwanie pobytu obywatela USA w kosmosie. Dłużej na orbicie przebywali jedynie dwaj przedstawiciele Rosji.
Rubio początkowo miał odbyć jedną standardową zmianę na ISS, czyli około pół roku. Jednak wskutek późniejszej awarii statku Sojuz MS-22, którym Amerykanin dotarł na stację, jego misja została wydłużona. Astronauta NASA wrócił na powierzchnię Sojuzem MS-23
Rubio początkowo miał odbyć jedną standardową zmianę na ISS, czyli około pół roku. Jednak wskutek późniejszej awarii statku Sojuz MS-22, którym Amerykanin dotarł na stację, jego misja została wydłużona. Astronauta NASA wrócił na powierzchnię Sojuzem MS-23

#kubica
Z tego co pamiętam, Kubica nie jeździł tegorocznym bolidem, więc same testy bolidu wydają się w takim wypadku raczej bezsensowne.
@luki839: nie wytłumaczysz, szkoda czasu
Od ok 3 lat nie śledzę f1. Wcześniej i tak siedziałem nie tyle w samym f1 co RE. Odkąd pamiętam testy miały różne cele zależnie od zespołu. Jeżeli uważasz, że napisałem głupotę to napisz dlaczego, daj argument. Bo pisanie XDDDDD wnosi do dyskusji bardzo nic.
@diarrhoea: o czym tutaj dyskutować? Zobacz ile zespoły mają w roku dni testowych i potem jeszcze raz przeczytaj to co napisałeś
Mam nadzieję, że będę w stanie wykonać swoją pracę jak najlepiej i pomogę zespołowi w wykonaniu programu.
@diarrhoea: no tak, Renault jest obecnie na takim poziomie sportowym - zarówno pod względem osiągów samego bolidu jak i jednostki napędowej - że testowanie samochodu jest faktycznie bezsensowne. Nie ma gdzie poprawiać.
Pewnie ich program skupia się na poprawie pistopów bo to jest jedyny element, który nie pozwala im na regularne wygrywanie.
@diarrhoea: tutaj chodzi teraz tylko i wyłącznie o minimalizowanie strat. Jakieś pieniądze muszą jeszcze zostać zainwestowane żeby skończyć sezon wyżej niż na 8 miejscu wśród konstruktorów bo jak się domyślam taki był cel na ten sezon i tak to jest policzone żeby się koniec roku zamknął budżet. Ciśnienie na wyniki przy zespołach fabrycznych jest wysokie