Wpis z mikrobloga

Niestety pomimo uroczystego dnia, tej jednej chwili gdy cichną głosy i rozważania "i po cholerę to było" i gdy całą uwagę skupia się na poległych w tym czasie ludziach, tłumkowi łysych zakutych łbów o IQ równym obecnej temperaturze i zapędach neofaszystowskich umiejących jedynie odpalić race i podrzeć ryja bardzo przeszkadzało hasło "nigdy więcej wojny i faszyzmu".

Pojawiają się pierwsze informacje o atakach skrajnie prawicowych bojówkarzy na warszawiaków którzy obchodzili rocznice Powstania Warszawskiego.

Ogromną agresję neofaszystów z ONR wzbudził widoczny na zdjęciu transparent.

W stronę młodych warszawiaków którzy stali z hasłem NIGDY WIĘCEJ WOJNY I FASZYZMU onr-owcy rzucali butelkami.

Interweniowała policja, która ograniczyła się do oddzielenia agresorów, jednak nie zdecydowała się na ich zatrzymanie.

ŹRÓDŁO
#warszawa #powstaniewarszawskie #4konserwy #neuropa #polityka
anonimek123456 - Niestety pomimo uroczystego dnia, tej jednej chwili gdy cichną głosy...

źródło: comment_Nc3rsswrZntePf3QPxnEOP4NR1hJJs2H.jpg

Pobierz
  • 29
@BlackHawk144 co jest lewicowego w upamiętnianiu ofiar? Co jest lewicowego w haśle "nigdy więcej wojny i faszyzmu"? Jeździłem w tym roku trochę po Polsce i widziałem w wielu miejscach krzyże (niektóre na pewno sprzed 2 wojny) z napisami typu "Od głodu i wojny uchroń nas Panie". Takie hasła też są lewicowe?

Nikt normalny nie chce wojny. Nawet Goebbels to zauważył. Co innego, gdy ktoś ma łeb równie zakuty co łysy.

Nie tylko