Wiecie co moto-mircy? Głupie określenie, ale c--j z tym, z tematem. Oglądam tak polskie drogi, polskich kierowców, polskich cyklistów, motocyklistów, stop cham i jeszcze wianujesz innych programów, bardzo dużo się przemieszczam i wiecie co? W Polsce mandaty są chyba za tanie. To co się o--------a na polskich drogach to prawie to samo co u ruskich. Kto ma lepsze auto ten więcej może. Kierowcy służbowych octavii czy passatów to już w ogóle święte krowy, a ponad nimi są tylko blondyny w drogich suvach i złotówy. Ja p------ę.
Kiedyś tak miałem, że zaparkowałem na postoju taxi, masa wolnego miejsca ja w aucie i wiecie co? Już janusz podszedł i się pluję, że k---a stoję na ich miejscu. Wszystkie inne złotówy gdzieś stoją na normalnych parkingach, postój cały wolny, a ja czekam w aucie na bliską mi osobę. Nie oddalam się, nie wychodzę z auta, tylko sobie siedzę i słucham muzyczki ,w razie czego odjadę, no wiadomo co mi i gdzie... Jednak nie, janusz co za trzy dychy silnika nie włanczy musi napluć jadem.
Ostatnio sytuacja inna- na jednokierunkowej blondyna w białym X5 wymusza jadąc pod prąd, strąbiłem i wiecie co? Jeszcze k---a otworzyła okno i mnie zwyzywała zrzucając całe zło na mnie jako gatunku mężczyzny... A pewnie sama na to auto zapracowała tylko i wyłącznie swoją cipą.
Do tego na każdym parkingu im droższe auto tym kierowca bardziej ma w------e. Ilu widzę debili w drogich autach, którzy sobie skracają chodnikiem, wyprzedzają gdzie tylko można i skręcają ze środkowego pasa w prawo/lewo, żeby tylko ominąć te dwa auta.
@Sniezny_Koczkodan: dostałbyś mandat za parkowanie na postoju taxi to narzekałbyś, że za wysokie mandaty ( ͡°͜ʖ͡°)
to co wyżej opisałeś to dwie skrajne sytuacje.. w jednej janusz z taxi ma ból d--y, bo grażyna nie daje albo pałka nie podaje, więc wyżywa się na byle kim, bo musi spuścić z parownika, a druga gdzie blondyna się puszy, to tylko objaw nowobogackiej p---y, która myśli,
@Sniezny_Koczkodan: Nie można każdego karać tak samo, dla jednego mandat 500zł to mało dla innego to 1/3 wypłaty. Moim zdaniem powinno się zdawać prawko co jakiś czas aby wiedza nie była ulotna, sam po roku już zapomniałem cześć wiedzy której po prostu nie mam jak zastosować w małym miasteczku. Sam z dnia na dzień staram się jeździć rozważniej, widzę auta i myślę za tego kierowcę, widzę zator staram się go
@Sniezny_Koczkodan: a według mnie jest po prostu tak, że Polacy zbyt głęboko biorą sobie do serca umiejętność jazdy. wytykają na siłę nawet najdrobniejszy błąd i brakuje im wyrozumiałości. pewnie każdy, kogo znasz uważa, że on potrafi jeździć i tylko na drodze są same lamusy. jakoś nikt nigdy takim lamusem nie jest, ani żadnego nie zna, więc z czego to wynika?;)
@kudynowski: zdawanie prawka co jakiś czas? no daj
@PeterFile: to są dwie sytuacje z sprzed kilku ostatnich dni, najbardziej w---------e. Ogólnie jakbym miał napisać co mnie spotkało w ciągu tygodnia to masakra. Co do parkowania na postoju taxi to siedziałem w aucie i jakby szły psy to bym odjechał i tyle. Ciekawe, że taksówki stały wszędzie, tylko nie na postoju taxi- to jest patologia.
Generalnie spora część użytkowników pojazdów premium i aspirujących do premium rości sobie prawo do frywolnych zachowań, czy to w ruchu, czy to np. w kwestii parkowania. Jest cały wachlarz takich zachowań, np. brak kierunkowskazów, bezsensowne wyprzedzanie i wciskanie się żeby się zmieścić, jazda dwoma pasami, jazda na zderzaku (to to już w ogóle nagminne, nie ma takiego nowego Audi, BMW czy Lexusa, który by nie miał jakichś owsików w bagażniku, nawet jadąc
Nie można każdego karać tak samo, dla jednego mandat 500zł to mało dla innego to 1/3 wypłaty.
@kudynowski: tylko ciężko jest to wyliczyć. Dla mnie 500 zł to dla każdego 500 zł, jednak imho zarobki rosną a mandaty stoją cenowo. Imho nawet jeśli nie chcą podnieść kar to powinni wziąć się za tych, którzy na raz łamią po 5 przepisów i jeżdżą faktycznie niebezpiecznie. Patologią dla mnie jest np. jazda nieoznakowanym
ja tam nie zauważyłem aby na tych kompilacjach wypadkowych przeważały drogie czy bardzo drogie auta,
podejrzewam, że mocno zwracasz uwagę na markę czy wartość auta i te przewinienia zapamiętujesz a pomijasz w pamięci o wiele więcej wykroczeń robionych przez kierowców w przeciętnych autach...
@SpalaczBenzyny: wiesz, filmy są z całej Polski ja bardziej się obracam na osi największych i najbogatszych miast, wioski nie są mi znane stąd pewnie widzę tak dużo
a według mnie jest po prostu tak, że Polacy zbyt głęboko biorą sobie do serca umiejętność jazdy. wytykają na siłę nawet najdrobniejszy błąd i brakuje im wyrozumiałości. pewnie każdy, kogo znasz uważa, że on potrafi jeździć i tylko na drodze są same lamusy. jakoś nikt nigdy takim lamusem nie jest, ani żadnego nie zna, więc z czego to wynika?;)
@mkay1: może i masz rację, ale jazda po chodniku, czy pod prąd jest
może i masz rację, ale jazda po chodniku, czy pod prąd jest ok?
nie no - jasne, że nie jest. podobnie jak zachowanie np. frooga i jemu podobnych - takie rzeczy trzeba tępić. czym innym jest skrajny debilizm, a czym innym drobny błąd, jaki może zdarzyć się każdemu... w tym drugim przypadku warto po prostu się uśmiechnąć, poczekać, przepuścić, a nie klnąć i wyzywać od kretynów;)
naprawdę myślisz, że mandaty spowodowałyby wzrost szarej strefy i/lub ukrywanie dochodów przez osoby, które do tej pory ich nie ukrywały?;) raczej nie sądzę...
@mkay1: to jedna z kolejnych przyczyn, żeby przejść do szarej strefy. Na pewno działa na plus ( ͡°͜ʖ͡°)
nie no - jasne, że nie jest. podobnie jak zachowanie np. frooga i jemu podobnych - takie rzeczy trzeba tępić. czym innym jest
@mkay1: jazda do końca lewym pasem tylko do skrętu w lewo i mimo sygnalizatora S3 przejazd prosto przez skrzyżowanie zamiast w lewo? Wyprzedzanie (bezczelne) na pasach, gdy dwa inne auta stoją i przepuszczają pieszych (jezdnia 3 pasmowa). I tak dalej.
Kiedyś tak miałem, że zaparkowałem na postoju taxi, masa wolnego miejsca ja w aucie i wiecie co? Już janusz podszedł i się pluję, że k---a stoję na ich miejscu. Wszystkie inne złotówy gdzieś stoją na normalnych parkingach, postój cały wolny, a ja czekam w aucie na bliską mi osobę. Nie oddalam się, nie wychodzę z auta, tylko sobie siedzę i słucham muzyczki ,w razie czego odjadę, no wiadomo co mi i gdzie... Jednak nie, janusz co za trzy dychy silnika nie włanczy musi napluć jadem.
Ostatnio sytuacja inna- na jednokierunkowej blondyna w białym X5 wymusza jadąc pod prąd, strąbiłem i wiecie co? Jeszcze k---a otworzyła okno i mnie zwyzywała zrzucając całe zło na mnie jako gatunku mężczyzny... A pewnie sama na to auto zapracowała tylko i wyłącznie swoją cipą.
Do tego na każdym parkingu im droższe auto tym kierowca bardziej ma w------e. Ilu widzę debili w drogich autach, którzy sobie skracają chodnikiem, wyprzedzają gdzie tylko można i skręcają ze środkowego pasa w prawo/lewo, żeby tylko ominąć te dwa auta.
Polskie drogi to tak, nie ten program, ale po prostu nasze wszystkie drogi to taki zajebisty syf.
#polska #drogi #polskiedrogi #samochody #motoryzacja #motoryzacyjnygownowpis
to co wyżej opisałeś to dwie skrajne sytuacje.. w jednej janusz z taxi ma ból d--y, bo grażyna nie daje albo pałka nie podaje, więc wyżywa się na byle kim, bo musi spuścić z parownika, a druga gdzie blondyna się puszy, to tylko objaw nowobogackiej p---y, która myśli,
Komentarz usunięty przez autora
Sam z dnia na dzień staram się jeździć rozważniej, widzę auta i myślę za tego kierowcę, widzę zator staram się go
Komentarz usunięty przez autora
@kudynowski: zdawanie prawka co jakiś czas? no daj
@PeterFile: to są dwie sytuacje z sprzed kilku ostatnich dni, najbardziej w---------e. Ogólnie jakbym miał napisać co mnie spotkało w ciągu tygodnia to masakra. Co do parkowania na postoju taxi to siedziałem w aucie i jakby szły psy to bym odjechał i tyle. Ciekawe, że taksówki stały wszędzie, tylko nie na postoju taxi- to jest patologia.
@kudynowski: tylko ciężko jest to wyliczyć. Dla mnie 500 zł to dla każdego 500 zł, jednak imho zarobki rosną a mandaty stoją cenowo. Imho nawet jeśli nie chcą podnieść kar to powinni wziąć się za tych, którzy na raz łamią po 5 przepisów i jeżdżą faktycznie niebezpiecznie.
Patologią dla mnie jest np. jazda nieoznakowanym
@SpalaczBenzyny: wiesz, filmy są z całej Polski ja bardziej się obracam na osi największych i najbogatszych miast, wioski nie są mi znane stąd pewnie widzę tak dużo
@mkay1: może i masz rację, ale jazda po chodniku, czy pod prąd jest
@Gordobalb: nie mam czasu, musiałbym codziennie pół dnia na komendzie się pruć.
nie no - jasne, że nie jest. podobnie jak zachowanie np. frooga i jemu podobnych - takie rzeczy trzeba tępić. czym innym jest skrajny debilizm, a czym innym drobny błąd, jaki może zdarzyć się każdemu... w tym drugim przypadku warto po prostu się uśmiechnąć, poczekać, przepuścić, a nie klnąć i wyzywać od kretynów;)
@mkay1: to jedna z kolejnych przyczyn, żeby przejść do szarej strefy. Na pewno działa na plus ( ͡° ͜ʖ ͡°)
serio? ja nie pamiętam kiedy ostatnio jakąś widziałem... podejrzewam, że mamy zupełnie inne spojrzenie na to, co jest, a co nie jest "dużą sprawą"....