Wpis z mikrobloga

Wiecie co moto-mircy? Głupie określenie, ale c--j z tym, z tematem. Oglądam tak polskie drogi, polskich kierowców, polskich cyklistów, motocyklistów, stop cham i jeszcze wianujesz innych programów, bardzo dużo się przemieszczam i wiecie co? W Polsce mandaty są chyba za tanie. To co się o--------a na polskich drogach to prawie to samo co u ruskich. Kto ma lepsze auto ten więcej może. Kierowcy służbowych octavii czy passatów to już w ogóle święte krowy, a ponad nimi są tylko blondyny w drogich suvach i złotówy. Ja p------ę.

Kiedyś tak miałem, że zaparkowałem na postoju taxi, masa wolnego miejsca ja w aucie i wiecie co? Już janusz podszedł i się pluję, że k---a stoję na ich miejscu. Wszystkie inne złotówy gdzieś stoją na normalnych parkingach, postój cały wolny, a ja czekam w aucie na bliską mi osobę. Nie oddalam się, nie wychodzę z auta, tylko sobie siedzę i słucham muzyczki ,w razie czego odjadę, no wiadomo co mi i gdzie... Jednak nie, janusz co za trzy dychy silnika nie włanczy musi napluć jadem.

Ostatnio sytuacja inna- na jednokierunkowej blondyna w białym X5 wymusza jadąc pod prąd, strąbiłem i wiecie co? Jeszcze k---a otworzyła okno i mnie zwyzywała zrzucając całe zło na mnie jako gatunku mężczyzny... A pewnie sama na to auto zapracowała tylko i wyłącznie swoją cipą.

Do tego na każdym parkingu im droższe auto tym kierowca bardziej ma w------e. Ilu widzę debili w drogich autach, którzy sobie skracają chodnikiem, wyprzedzają gdzie tylko można i skręcają ze środkowego pasa w prawo/lewo, żeby tylko ominąć te dwa auta.

Polskie drogi to tak, nie ten program, ale po prostu nasze wszystkie drogi to taki zajebisty syf.
#polska #drogi #polskiedrogi #samochody #motoryzacja #motoryzacyjnygownowpis
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Sniezny_Koczkodan: dostałbyś mandat za parkowanie na postoju taxi to narzekałbyś, że za wysokie mandaty ( ͡° ͜ʖ ͡°)

to co wyżej opisałeś to dwie skrajne sytuacje.. w jednej janusz z taxi ma ból d--y, bo grażyna nie daje albo pałka nie podaje, więc wyżywa się na byle kim, bo musi spuścić z parownika, a druga gdzie blondyna się puszy, to tylko objaw nowobogackiej p---y, która myśli,
  • Odpowiedz
@Sniezny_Koczkodan: Nie można każdego karać tak samo, dla jednego mandat 500zł to mało dla innego to 1/3 wypłaty. Moim zdaniem powinno się zdawać prawko co jakiś czas aby wiedza nie była ulotna, sam po roku już zapomniałem cześć wiedzy której po prostu nie mam jak zastosować w małym miasteczku.
Sam z dnia na dzień staram się jeździć rozważniej, widzę auta i myślę za tego kierowcę, widzę zator staram się go
  • Odpowiedz
@Sniezny_Koczkodan: a według mnie jest po prostu tak, że Polacy zbyt głęboko biorą sobie do serca umiejętność jazdy. wytykają na siłę nawet najdrobniejszy błąd i brakuje im wyrozumiałości. pewnie każdy, kogo znasz uważa, że on potrafi jeździć i tylko na drodze są same lamusy. jakoś nikt nigdy takim lamusem nie jest, ani żadnego nie zna, więc z czego to wynika?;)

@kudynowski: zdawanie prawka co jakiś czas? no daj
  • Odpowiedz
to co wyżej opisałeś to dwie skrajne sytuacje..

@PeterFile: to są dwie sytuacje z sprzed kilku ostatnich dni, najbardziej w---------e. Ogólnie jakbym miał napisać co mnie spotkało w ciągu tygodnia to masakra. Co do parkowania na postoju taxi to siedziałem w aucie i jakby szły psy to bym odjechał i tyle. Ciekawe, że taksówki stały wszędzie, tylko nie na postoju taxi- to jest patologia.
  • Odpowiedz
Generalnie spora część użytkowników pojazdów premium i aspirujących do premium rości sobie prawo do frywolnych zachowań, czy to w ruchu, czy to np. w kwestii parkowania. Jest cały wachlarz takich zachowań, np. brak kierunkowskazów, bezsensowne wyprzedzanie i wciskanie się żeby się zmieścić, jazda dwoma pasami, jazda na zderzaku (to to już w ogóle nagminne, nie ma takiego nowego Audi, BMW czy Lexusa, który by nie miał jakichś owsików w bagażniku, nawet jadąc
  • Odpowiedz
Nie można każdego karać tak samo, dla jednego mandat 500zł to mało dla innego to 1/3 wypłaty.

@kudynowski: tylko ciężko jest to wyliczyć. Dla mnie 500 zł to dla każdego 500 zł, jednak imho zarobki rosną a mandaty stoją cenowo. Imho nawet jeśli nie chcą podnieść kar to powinni wziąć się za tych, którzy na raz łamią po 5 przepisów i jeżdżą faktycznie niebezpiecznie.
Patologią dla mnie jest np. jazda nieoznakowanym
  • Odpowiedz
ja tam nie zauważyłem aby na tych kompilacjach wypadkowych przeważały drogie czy bardzo drogie auta,

podejrzewam, że mocno zwracasz uwagę na markę czy wartość auta i te przewinienia zapamiętujesz a pomijasz w pamięci o wiele więcej wykroczeń robionych przez kierowców w przeciętnych autach...

@SpalaczBenzyny: wiesz, filmy są z całej Polski ja bardziej się obracam na osi największych i najbogatszych miast, wioski nie są mi znane stąd pewnie widzę tak dużo
  • Odpowiedz
a według mnie jest po prostu tak, że Polacy zbyt głęboko biorą sobie do serca umiejętność jazdy. wytykają na siłę nawet najdrobniejszy błąd i brakuje im wyrozumiałości. pewnie każdy, kogo znasz uważa, że on potrafi jeździć i tylko na drodze są same lamusy. jakoś nikt nigdy takim lamusem nie jest, ani żadnego nie zna, więc z czego to wynika?;)

@mkay1: może i masz rację, ale jazda po chodniku, czy pod prąd jest
  • Odpowiedz
@Sniezny_Koczkodan:

może i masz rację, ale jazda po chodniku, czy pod prąd jest ok?

nie no - jasne, że nie jest. podobnie jak zachowanie np. frooga i jemu podobnych - takie rzeczy trzeba tępić. czym innym jest skrajny debilizm, a czym innym drobny błąd, jaki może zdarzyć się każdemu... w tym drugim przypadku warto po prostu się uśmiechnąć, poczekać, przepuścić, a nie klnąć i wyzywać od kretynów;)

głupi, bo zaraz
  • Odpowiedz
naprawdę myślisz, że mandaty spowodowałyby wzrost szarej strefy i/lub ukrywanie dochodów przez osoby, które do tej pory ich nie ukrywały?;) raczej nie sądzę...

@mkay1: to jedna z kolejnych przyczyn, żeby przejść do szarej strefy. Na pewno działa na plus ( ͡° ͜ʖ ͡°)

nie no - jasne, że nie jest. podobnie jak zachowanie np. frooga i jemu podobnych - takie rzeczy trzeba tępić. czym innym jest
  • Odpowiedz
@Sniezny_Koczkodan:

no tak, aczkolwiek takich dużych spraw widzę każdego dnia kilka.

serio? ja nie pamiętam kiedy ostatnio jakąś widziałem... podejrzewam, że mamy zupełnie inne spojrzenie na to, co jest, a co nie jest "dużą sprawą"....
  • Odpowiedz
@mkay1: jazda do końca lewym pasem tylko do skrętu w lewo i mimo sygnalizatora S3 przejazd prosto przez skrzyżowanie zamiast w lewo? Wyprzedzanie (bezczelne) na pasach, gdy dwa inne auta stoją i przepuszczają pieszych (jezdnia 3 pasmowa). I tak dalej.
  • Odpowiedz
A mnie na przykład w-------ą ludzie mający w------e na swoje auto. Dlatego, że bardzo często mają w------e również na twoje.
  • Odpowiedz