Aktywne Wpisy
Sh3rI0ck +3
Jaka polecacie maszynkę do golenia z wymiennymi końcówkami, do twarzy i miejsc intymnych (będą dwie (co by ograniczyć głupie wpisy)). Ostatnio kupiłem Shav i największe gowno jakiego używałem. Znacie coś co kroi na zero bez podrażnień?
#kosmetyki #niebieskiepaski #medycyna
#kosmetyki #niebieskiepaski #medycyna
grzypAtomowy +729
Rodzinka z kijanki powinna stać się polskim floydem. Mamy trupa i zamieszych w to policjantów. Jeśli ktoś ma trochę zmysłu politycznego dzisiaj pod prokuratura powinien być pierwszy protest. Masowe protesty antyrządowe w czasie kampanii.. ale się rozmarzylem #a1 #piotrkowtrybunalski #wypadek
Nie będę się rozwodził nad samą jakością głośnika, bo wygląda i gra świetnie. Chciałbym natomiast podzielić się moimi spostrzeżeniami na temat samego procesu realizacji zamówienia i transportu:
Pierwsza paczka szła jako opcja Registered Air Mail, wysyłka Netherland Registsred.
3 kolejne paczki wysłane były jako EU Registered. Myślałem, że EU Registered przyjdzie nieco szybciej niż Netherland Registered (nieco wyższa opłata za transport, krótszy deklarowany czas transportu).
NL Registsred wysłane jako zwykły list polecony, głośnik spakowany w kopertę bąbelkową. Na etykiecie CN22.
EU Registered też były wysłane przez NL Post, ale jako mała paczka (w PL dostarczona przez listonosza Poczty Polskiej). Na etykiecie naklejka informująca o tym, że jest to przesyłka niebezpieczna, ponieważ zawiera akumulator Li-ion. Na etykiecie widnieje kraj pochodzenia: Chiny. Nie zauważyłem informacji o CN22.
Najważniejsza informacja to taka, że żadna paczka nie została obłożona VATem ;).
Czas dostawy - bez różnicy. sam transport to 12 dni roboczych (od realnego wysłania paczki, a nie od nadania).
Samo dostarczenie z Gearbest do przewoźnika docelowego zajęła 3 dni.
3 paczki wysłane jako EU Registered nadane, wysłane, przepakowane i dostarczone do WER Warszawa w tych samych dniach ( były transportowane tym samym samolotem). Dwie paczki były zlecone na ten sam adres, ale przyszły w odstępach 3 dni. W samym WER Warszawa paczki spędziły 2-4 dni.
Komentarz usunięty przez moderatora