Wpis z mikrobloga

@bperua: Jaką bardzo surową karę, że mieli zakaz uczestnictwa w turniejach? To jest kara? Żartujesz teraz? Oni oszukali ludzi, na pieniądze, za takie coś się wsadza ludzi do więzienia. Druga szansa się należy, oczywiście, jeżeli by "odpokutowali" i naprawili winy, których się dopuścili przez to ustawienie meczu, karą jaką jest zakaz udziału w turniejach to jest żadna kara, ja nie wiem ludzie, jakby WAS osobiście ktoś okradł i nie zrehabilitował tego
@ldldld: myślę, że dla nich ten brak możliwości grania w turniejach będąc najlepszym zespołem w Ameryce przez taki okres czasu to jednak surowa i wystarczająca kara.
@bperua: Ty chyba jednak pospolicie trolujesz, oni powinni dostać wyroki, nie jakieś blokady w gierce, tylko powinni dostać wyroki sądowe za oszukiwanie ludzi i zdobywania korzyści finansowych z tego tytułu.
@bperua: jak oddadzą ludziom te kilkadziesiąt tysięcy dolarów, które w wyniku tej ustawki oni potracili, wtedy mógłbym się zgodzić, na danie im tzw. drugiej szansy, póki co to są złodzieje i powinni siedzieć
@ultrasonic: ja tylko odnoszę się do tego co się dzieje w przypadku innych sportowcow/esportowcow przyłapanych na oszukiwaniu. Nikt nie dostaje dożywotniego zakazu występu w imprezach. To czy powinno tak być to inna kwestia.
@ldldld: a ktoś, kto oszukuje, jest na dopingu i wygrywa olimpiade to co? Zwraca milionom ludzi obstawione pieniądze? Mimo że odbierają mu medal I zabraniają na jakiś czas występów nie ponosi chyba żadnych innych konsekwencji.
@bperua: oszukiwanie w dyscyplinie, czy tzw. dopingowanie się, by uzyskać lepsze wyniki w zawodach są karane, kilkuletnim wykluczeniem z rozgrywek i zazwyczaj karą grzywny, ale to co oni zrobili, była to typowa ustawka, oszukanie ludzi na pieniądze, złodziejstwo i tego nie da sie wytłumaczyć "sportowym oszukiwaniem".
@ldldld: > powinni dostać wyroki sądowe za oszukiwanie ludzi i zdobywania korzyści finansowych z tego tytułu.

Widocznie nie trafiło to do sądu, albo sąd orzekł inaczej.
Potępiam to co zrobili. Zostali ukarani, czy wystarczająco, wg esl tak.
Czy to wspomaganie, czy podkładanie. Jedno I drugie wypacza wynik końcowy. Oni dodatkowo postawili na przeciwników skiny.
@ju_q: z drugiej strony, tam jest powiedziane, że zakłady były otwarte do 23, a mecz odbył się o 19 o ile mnie pamięć nie myli, czyli oni tak naprawdę nie ustawili wyniku spotkania, czego dokonali gracze IBP, którzy ugadali się, że to przegrają i postawiali po kilkatysięcy $ na osobę, przy 20procencie tylko po prostu obstawili znając wynik spotkania, jest to różnica, ale także powinny być w tym wypadku wyciągniete konsekwencje
@ldldld: Też Cię wkurza, że ludzie się nad nimi spuszczają i im kibicują, a oni powinni siedzieć w więzieniu?
Z tego, co kojarzę, to kibicowałeś VP na tym majorze, a to przecież oszuści... Cóż, tak samo fani ex-IBP kibicują Swagowi czy Dazedowi i nikt nie twierdzi, że to niesprawiedliwe, że w ogóle kiedykolwiek dostali bana. VP nie ponieśli absolutnie żadnych konsekwencji, więc ich istnienie na scenie powinno być bardziej kontrowersyjne. A
@ju_q: jak najbardziej się z toba zgadzam, Pasha, bo bodajże on wtedy obstawił, powinien być ukarany w taki sam sposób jak gracze IBP(i reszta), sposób tego precedensu jest troche inny, ale w taki sam sposób uderzył w społeczeństwo csa, a wracając do kibicowania Vp, robię to od 2009roku, więc nie ważne co by się wydarzyło, będę dalej to robił, Pasha zrobił źle, nie powinien nigdy czegoś takiego robić, dlaczego nie został
wracając do kibicowania Vp, robię to od 2009roku, więc nie ważne co by się wydarzyło, będę dalej to robił, Pasha zrobił źle, nie powinien nigdy czegoś takiego robić

@ldldld: No to widzisz. Chodzi mi o to, że powinieneś rozumieć, że gracze IBP mają widocznie takich samych fanów, a nie potępiać ludzi, że kibicują oszustom.
@ldldld: Ludzie tak chcą by odbanowali swaga, bo pomimo tego, że typ zrobił ustawkę na meczu z całą drużyną to typ jest kozakiem w CSie i cs_summit pokazał jaką on ma formę pomimo tego, że nie gra w żadnym teamie. Gdyby dostał unban od Valve to swag w C9 to byłby wręcz pewniak.
@ldldld z t twoim postem w ktorym czepiasz sie porownywania sytuacji w grze do praedziwego zycia. A to skiny ktore ludzie #!$%@? nie kosztuja realnych pieniedzy? Tak wiec powinno byc to traktowane jako zwykle oszustwo.
jak oddadzą ludziom te kilkadziesiąt tysięcy dolarów, które w wyniku tej ustawki oni potracili, wtedy mógłbym się zgodzić, na danie im tzw. drugiej szansy, póki co to są złodzieje i powinni siedzieć

@ldldld: skiny nie maja realnej wartosci wedlug regulaminu gry :)

a zwyczajnie widzac talent braxa kazdy by chcial go zobaczyc na wiekszych turniejach, tyle