Wpis z mikrobloga

@tylko_prawda: wszyscy jesteśmy kapłanami w Nowym Przymierzu według porządku Melchizedekowego. Głoszenie czegoś innego to nikolaizm (od: Nikao – panować, zwyciężać i Laos – lud), czyli próba stworzenia osobnego stanu/pozycji do panowanie nad laikatem.

Ale to masz, że nienawidzisz uczynków nikolaitów, których i ja nienawidzę

Obj 2.6

Jest to absolutnie niebiblijna herezja zakrapiana bajkami o konieczności pośrednictwa księdza przy spowiedzi usznej czy jego autorytetu do "sprowadzania" Jezusa do opłatka (waflowego boga katolicyzmu)
  • Odpowiedz
@yrfbyiv: pozwolę sobie zacytować większą część:

Nie każdy, który Mi mówi: "Panie, Panie!", wejdzie do królestwa niebieskiego, lecz ten, kto spełnia wolę mojego Ojca, który jest w niebie. Wielu powie Mi w owym dniu: "Panie, Panie, czy nie prorokowaliśmy mocą Twego imienia, i nie wyrzucaliśmy złych duchów mocą Twego imienia, i nie czyniliśmy wielu cudów mocą Twego imienia?" Wtedy oświadczę im: "Nigdy was nie znałem. Odejdźcie ode Mnie wy, którzy
  • Odpowiedz
@yrfbyiv: Dobrze wśród murarzy może być grono niewierzących. Ludzie, przecież ksiądz podobno głosi słowo Boże. Ja będąc chrześcijaninem nie potrafię skłamac lub oszukać kogoś. Człowiek który utrzymuje ludzi w swoim kościele głosi słowo daje przykład tak się zachowuje? Gdzie jest tu Jezus i jego naśladowanie?

Jezus wcale nas nie wyzwolił z niewoli prawa. Prawo cały czas nas obowiązuje nic się nie zmieniło. Jezus w swoich nauczaniach wiele nawiązywał do przykazań.
  • Odpowiedz