Wpis z mikrobloga

Witam pracował ktoś w call centre? Każdy odradza mi pracę na słuchawce bo mówią że mi nie zapłacą. Siostra pracowała kilka lat temu 3 tygodnie to powiedzieli jej że szkolenie więcej ich wyniosło niż by jej zapłacili. Mi też gadali, że szkolenie jest darmowe ani ja nie płace, ani oni. Dodatkowo wypłata jest 20 każego miesiąca a ja musiał bym zakończyć prace 1 września bo szkoła.
#praca #pracbaza #pierwszapraca #corobic
  • 22
@zozol1950: ściemniacze... nie ma czgoś takiego jak umowa po jakimś czasie. chcą Cię wydymać.
Call center nie jest złe, tylko firmy które chcą cię w ch*ja zrobić są złe.
jeśli umowa dla najlepszych, to zakładam, że to nie jest call center, tylko telefoniczna sprzedaż gównoproduktu.

znajdż sobie coś innego do 18 wiele Ci brakuje?
@zozol1950: Obecnie moja różowa pracuje na okres walacyjny w call center. Ma normalnie umowę zlecenie, pierwszą wypłatę już dostała. Takie warunki jakie zaproponowali Tobie to śmiech na sali, nie idź na to, bo Cię wyruchają i kasy nie dostaniesz. Moja też nie ma 18 lat, a wystarczy zgoda rodzica, a nie jakieś pracowanie na czarno.
@strikingsurface: 3 miesiące i 1 dzień ( ͡° ͜ʖ ͡°) a chciałem sobie w wakacje popracować żeby zarobić na prawko i po 18 rozwozić pizze w weekendy czy coś. A firma to im prace zleciło t-mobile żeby sprzedawać internet, namawiać na przejście do ich firmy, telefony itp. Pisałem do maka szukali 52 pracowników ale mi nie odpisali a miałem dobre CV jak na mój wiek :(
@zozol1950: idż do maka i zapytaj - tam najpewniej dowiesz cię co i jak, bo mail pewnie gdzies do jakiegoś gównorekrutacyjnego działu w centrali trafił.

a robotę sobie na rok szkolny na weekendy przeciągniesz.
nie wiem, czy niepełnoletni mogą pracować w nocy, ale stacje benzynowe itp też będą leopsze od tgo callcenter które opisujesz...
@zozol1950: to idź na stacje i zapytaj o kierownika, to samo z makiem. jak pójdziesz na call center, to dostaniesz kasę za wyniki - a zakładam, że zanim ogarniesz jak kręcić ludzi to dużo nie zarobisz... skoro szkolenie ma być droższe od wypłaty to zastanów się ile zarobisz... zainwestujesz 100 w książeczkę, a zarobisz na pewno ponad 1500 na rękę przy 40h tygodniowo