Wpis z mikrobloga

@jeshu: Discard lock czyli mokry sen Bena Brode nie ma racji bytu, żeby ta legenda to chociaż demon by był a tutaj karta do nothing and die..
  • Odpowiedz
@dante60-3: Nie wiem o co chodzi, przecież ta karta już jest cost effective przy 3/6, nie mówiąc o tym że mechanika lifesteal w warlocku jest bardzo pożądana. Szkoda tylko że nie epic i szkoda że c-----y archetyp, ale sama karta jest mocna.
  • Odpowiedz
@DubKidz: chodzi o to głównie że discardlock ma sens raczej tylko i wyłącznie jako aggro, gdzie jak ci wypadnie jakaś randomowa karta to olewasz i ciśniesz dalej. A ta karta do aggro w ogóle nie pasi

A discardlock w controlu jest po prostu głupi. To jest 3 karta po clutchmother i queście która forsuje bezsensowny archetyp
  • Odpowiedz
@DubKidz: mocna, bo kibler tak powiedział? :) po prostu to karta do controlnego decku, a discard z założenia jest aggro, ponadto jakby ta karta miała w opisie, że jej nie można odrzucić to byłaby inna bajka.
  • Odpowiedz
@dante60-3: nie mam pojęcia co powiedział kibler, co prawda prawdopodobnie karta byłaby lepsza gdyby to był common 3/6 lifesteal, ale po prostu jest bardzo dobra. Po prostu nie wyobrażam sobie discardlocka nie używającego jej w liście (o ile taki powstanie, o to raczej ciężko), w przeciwieństwie np do clutchmother zavas (nie pamiętam dokładnie nazwy).
  • Odpowiedz
@rdy: no i z tym się zgadzam bardziej, ale dalej nie uważam że należy tą kartę nazywać kiepską. Może wypuszczą jeszcze jakieś karty do archetypu bardziej controlnego, ale zgadzam się że discard+control to średnie połącznie, a do tego quest jest zupełnie niegrywalny, bo najczęściej gra jest wygrana jak już się uda go odpalić.
  • Odpowiedz
@DubKidz: ja tam tęsknię za reno warlockiem, jak dla mnie jeden z najmocniejszych archetypów w grze ;) no i tak jak ktoś wspominał, aby mechanika discard była grywalna to hs potrzebuje cmentarza albo op kart, które na siłę sprawią, że będzie grywalna
  • Odpowiedz