Wpis z mikrobloga

To co tu widzicie, to jest efekt lat treningu, zawziętości, wytrwałości, potu, walki z przeciwnościami, pogodą, trudu i nie małych pieniędzy. I tak oto uzyskałem licencję SPL (pilota szybowcowego). Pijcie ze mno kompot. #chwalesie #szybownictwo
onemanarmy - To co tu widzicie, to jest efekt lat treningu, zawziętości, wytrwałości,...

źródło: IMG_6697

Pobierz
  • 121
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@one_man_army: Aaalllleeeee faaajjjnniieeeeeeee! ༼ل͜ຈ༽ ༼ຈل͜ຈ༽ Gratulacje! Ja także marzę o tym by zdobyć licencję na szybowca, by później zdobyć licencję na Cessne ༼ຈل͜ຈ༽
  • Odpowiedz
@Makarow sory kolego ale chyba starej daty jestes. III klasa szybowcowa juz nie istnieje w Polsce z tego co widze w internecie.

U mnie (jestem zapisany w takim kolku lotniczym mamy ziomkow od paralotni, szybowcow itd) nasz kurs trwa tak weekendowo 2-3 lata, zalezy jak sie kto zepnie i jest to jak najbardziej SPL bez jakis ograniczen rozpietosci skrzydel czy wagi, jakis czas temu to przeciez zostalo uregolowane na europejskim poziomie
  • Odpowiedz
@one_man_army:
Gratki. Ja kilka lat temu, już jako stary dziad, postanowiłem się nauczyć latać. Zrobiłem ten podstawowy kurs, w którym pod koniec latałem już sam wokół lotniska, zdałem egzamin, itd., ale do termiki niestety nie podszedłem. To jest jednak sport, który wymaga od człowieka, aby należał do społeczności lotniskowej, spędzał tam dużo czasu, itd. Ciężko się tym zajmować z doskoku. Mimo wszystko uważam to za jedną z fajniejszych rzeczy, jakie
  • Odpowiedz