Aktywne Wpisy
Atreyu +807
Jutro będzie mój pierwszy dzień mamy, bez mamy
Pierwszy raz kiedy kwiaty zaniosę na cmentarz, to dziwne uczucie
To była najsilniejsza osoba jaką znałem. Nigdy nie narzekała na swój los. Nawet z rozsianym nowotworem nigdy się nie złamała i martwiła głównie o rodzinę. I dzięki niej ja też jestem silny. Nauczyła mnie żeby się nie poddawać nawet w najczarniejszej godzinie. To jest coś co też kiedyś chce przekazać swojej rodzinie
Do zobaczenia,
Pierwszy raz kiedy kwiaty zaniosę na cmentarz, to dziwne uczucie
To była najsilniejsza osoba jaką znałem. Nigdy nie narzekała na swój los. Nawet z rozsianym nowotworem nigdy się nie złamała i martwiła głównie o rodzinę. I dzięki niej ja też jestem silny. Nauczyła mnie żeby się nie poddawać nawet w najczarniejszej godzinie. To jest coś co też kiedyś chce przekazać swojej rodzinie
Do zobaczenia,
kinson +411
Dopadło mnie pewne #oszukujo w #poznan . Mianowicie w czerwcu wykupiłam pakiet zabiegów enermologia w Studio Urody Od-Nowa na ul. Grochowskiej. Pierwszy raz skusilam sie na jakiejkolwiek zabiegi, moj niebieski sam mowil, zebym smialo sobie wykupila, nie zalowala dla siebie kasy itp. Wykupilam pakiet 15 zabiegow za 780zl w promocji-tak wiem, dużo. Mialam 4 zabiegi i nagle dostalam sms, ze salon ma awarie i skontaktuja sie ze mną jak ja usuna. Minal tydzien, nic. Telefon nie odpowiada a ja jedynie kontaktowalam sie z nimi na fejsie. Niestety po miesiącu dalej nie moge odzyskac pieniedzy. Czy moze ktos mial podobna sytuacje i wie co po kolei trzeba zrobic? Rzecznij Praw Konsumenta? Jednak z tego co wiem trzeba isc w swoim powiecie a ja mieszkam 400km od domu. Policja? Adwokat?
I najwazniejsze info: zgubilam paragon w trakcie przeprowadzki. Mam jedynie karte z ich logo z datami zabiegów.
Czy ktos zna sie na #prawo szczegolnie #prawokonsumenckie ?
Reszta screenow w komentarzu.
#pomoc #kosmetyczka #oszustwo #sadowehistorie #pieniadze
Bez paragonu praktycznie ciężko cokolwiek ugrać, właściwie jedyna drogą w tym przypadku będzie powołanie się na świadka, który potwierdzi ze dokonałaś transakcji. https://www.uokik.gov.pl/aktualnosci.php?news_id=11630 masz tu link, zapoznaj się, zadzwon na bezpłatną infolinię i dowiedz się co dalej. Prawdopodobnie każą ci napisać pismo wzywające do zwrotu kasy w terminie 2 tygodni na podane konto ( przed sądowne wezwanie do