Wpis z mikrobloga

@koposzek: Skończyłem szkołę gastronomiczną , profil:kucharz. Ale kompletnie się w tym nie odnajduję. 8 lat temu wyjechałem do Francji i zacząłem pracować w Hotelarstwie. Główne hotele 4 i 5 gwiazdkowe (Alpy Francuskie , Lazurowe , Bretania , Alzacja). Początkowo 3 sezony na garach , pózniej pracowałem jako Pokojowy , na Recepcji , teraz jako Equiper. Chciałbym pracować kiedyś jako konsjeż albo Butler.

Butler to świetna fucha , można sporo zarobić. Jesteś
  • Odpowiedz
Dzięki za informacje, ja w końcu dostałem kurs w Grenoble po 7 miesiącach (FLE + projet professionnel) i aktualnie szukam stażu ale w Web development, jeśli jednak nie wypali to chciałbym raczej zacząć coś w hotelarstwie. Język francuski jak na razie ogarniam na poziomie A2 ale idzie dość szybko ( ͡° ͜ʖ ͡°) Poza tym angielski i niemiecki, jednak bez szkoły gastronomicznej/hotelarskiej. ( ͡° ʖ̯ ͡
  • Odpowiedz
@koposzek: Żeby pracować w hotelarstwie we Francji , nie musisz posiadać doświadczenia. Tu jest taki niedobór pracowników ( szczególnie na sezony zimowe) , że biorą jak leci. Powaga. Jak jeszcze zobaczą że znasz trochę Francuski i 2 inne języki plus coś wyżej niż liceum to w ogóle dla nich będziesz #!$%@? Guru ( ͡° ͜ʖ ͡°) Przecież Francja to kraj #!$%@? idiotów. Ja już 8 lat tutaj
  • Odpowiedz