Wpis z mikrobloga

Miraski czy spotkacie się z ostatnio panującym problemem, związanym z Avatem w połączaniu z Vistą? Mam już szósty komputer w ciągu ostatnich 10 dni na którym nie działa Internet, widząc że wspólnym mianownikiem w tych komputerach jest Avast plus Vista sprawdziłem czy to nie przypadkiem ten pierwszy. Oczywiście okazało się że tak, po wyłączeniu AV wszystko działa jak należy - oczywiści świeże instalacje i reinstalacje Avasta nic nie dają, konfiguracja programu prawidłowa, system czyściutki.

Czy ktoś z Was się z tym już spotkał w ostatnim czasie i ma jakieś antidotum? Poza zmianą AV i/lub systemu oczywiście.

PS. Nie mogę się skontaktować z działem wsparcia Avast.

#pcmasterrace #naprawakomputera #naprawalaptopow #pc #pracbaza #komputery #it #windows #avast
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@grzylen: @test_user: @McDermott: @3mielu: bardziej bym się doszukiwał problemu z samym Defenderem po ostatnich aktualizacjach niż czepiał się Avasta. U nas niedawno zaczął się gryźć inny antywirus (na literku E ) po aktualizacjach zabezpieczeń Microsoftu i albo mroził kompy albo odcinał neta. Trzeba było w rejestrze wyłączać Defendera i wszystko działało normalnie. Tak samo instalacja programu na nowych kompach się zatrzymywała w połowie i
  • Odpowiedz
ale combo :D współczuje :P

@3mielu: całe szczęście to nie moje.

na Viście jest ten systemowy Defender?

@zielonymariuszek: Defender wyłączony.

@zielonymariuszek: Problem tkwi w komponencie Avasta o nazwie "Osłona WWW" - nie blokuje on wszystkich stron ale większość tych bardziej rozbudowanych. Oczywiście problem występuje tylko w połączaniu z Vistą
  • Odpowiedz
@grzylen: Od jakiegoś czasu jestem zmuszony korzystać z XP i niedawno po aktualizacji Avasta też mi wywaliło pół internetu. Szukałem po sieci jakiegoś rozwiązania, ale nic na szybko nie znalazłem i w końcu odpuściłem, bo w sumie przesiadka niedługo.
  • Odpowiedz