Wpis z mikrobloga

W Rosji przeprowadzono bardzo szeroko zakrojony sondaż obywatelski.

WYNIK:

Najważniejszą i najbardziej cenioną postacią świata w Rosji jest... Stalin, a Związek Radziecki był najlepszym bytem jaki trafił się na tym świecie.

Co tam, że zagłodzili i pomordowali miliony swoich ludzi. To się wymazało z pamięci. Młodzi niestety niewiele wiedzą. Obecnie się o tym całkowicie nie mówi. Nawet w szkołach zmienili program nauczania, więc te procenty będą cały czas rosły tym zbrodniarzom. Liczy się... WIELKA ROSJA. NAJWIĘKSZA NA MAPIE ŚWIATA. POŁECHTANE EGO rozmiarami kresek na mapie.

Jak w lesie.

Tak wygląda całodobowe pranie mózgu - w TV, internecie, radiu - dokładnie to samo co teraz robi skrajna prawica w Polsce, która montuje setki domen z "wiadomościami", które, aby się uwiarygodnić w tych bzdurach, powołują się same na siebie, najczęściej w ciągu wieloetapowym, w którym odbiorca po prostu zrezygnuje z poszukiwania źródła (w momencie, gdy sprawdza stopki z pierwszego newsa, drugiego, trzeciego... itd., często ostatni powołuje się na pierwszy). Na tych stronach jadą z propagandą zalatującą klimatami lat 30' ubiegłego wieku. To wszystko nabrało tempa. Z pewnością sami widzicie codziennie nowe domeny, nowe strony, które zasadniczo niewiele się od siebie wizualnie różnią, o treści nawet nie wspominam. Chodzi o MASOWY ZALEW internetu i uwiarygadnianie się nawzajem, aby kolportować syf i mieszać w głowach. Młodzież to je. Niestety.

#ukraina #rosja #ruskapropaganda #polityka #4konserwy #neuropa #historia #ciekawostki
world - W Rosji przeprowadzono bardzo szeroko zakrojony sondaż obywatelski.

WYNIK:...

źródło: comment_drodWQ278ISXPUjnr7Kk3hGEZ8a1j7lE.jpg

Pobierz
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@world: Dlaczego usuwasz komentarze (a raczej - reupload newsa? Przecież widać, że został delikatnie inaczej ułożony)? Powtórzę:
Było, chyba nawet sam wrzucałeś i to chyba nawet jako znalezisko. Teraz wrzuciłeś to jeszcze raz tylko po to, żeby móc napisać, że obce wpływy to tak zwana skrajna prawica.
  • Odpowiedz
@push3k-pro: Bo nie mogłem wyedytować... minął czas. A robiłem dopiski. Nie chciałem w komentarzach. Już kilka razy mi się to zdarzyło, więc stwierdzam, że teraz najpierw newsa będę pisał w notatniku, a dopiero później wrzucę tutaj.
  • Odpowiedz
obce wpływy to tak zwana skrajna prawica.

@push3k-pro: BO TAK JEST. Ale podwójne wrzucenie nie ma tu nic do rzeczy - wytłumaczyłem wyżej. Czasem niestety szybko chcę coś przekazać co mi leży na wątrobie, później wracam do tego, myślę i dopisuję... koniec z tym. Po prostu pełny post będę dawał.
  • Odpowiedz
@world: Nie jest. Jeśli coś jest obcym wpływem i to niemalże jawnym, z automatu nie należy do żadnych ugrupować lokalnych. Zresztą nawet ci co się za nich podszywają nie nadają się do tego, żeby ich nazwać "skrajną prawicą".
  • Odpowiedz
@push3k-pro: Jest. Nie da się odwrócić ot tak tendencji narodowych o 180 stopni w krótkim czasie jeśli chodzi o opiniowanie/tendencje. A takie wrażenie można odnieść czytając polski internet od niedługiego okresu. A z tego wynika, że to co czytamy, to jest masowa, obca wrzutka sugerująca, że tak wszyscy myślimy. Wg mnie są to osoby związane bezpośrednio z Piskorskim, Korwinem, Ruchem Narodowym - co już udowadniał częściowo Rey. W każdym bądź
  • Odpowiedz
@world: Fajnie, tylko że wkładasz środowiska narodowe (nawet nie muszę ograniczać się do samej Polski) w jeden worek. Środowisko Piskorskiego jawnie zostało wyśmiane dawno temu jako wrzucone przez rosyjskie fsb do Polski, narodowcy, jako tacy to kilka różnych środowisk, Korwin miał kilka swoich ugrupowań i niektóre już poszły w innym kierunku, a on sam też traci u siebie za niektóre spośród swoich działań, a sama prawica to jeszcze inni ludzie.
  • Odpowiedz
a prawica to jeszcze inni ludzie.

@push3k-pro: Zgadzam się. Na prawicy mamy bardzo wielu prawdziwych patriotów, z krwi i serca, którzy nie czują potrzeby latania na manifestacje, wieszać flag na balkowanie i nosić koszulek JP.

Natomiast skrajna prawica, to jawnie prorosyjskie towarzystwo.
  • Odpowiedz
@push3k-pro: Ale to inne badanie. O takich rzeczach trzeba pisać! To nasza sprawa narodowa, gdy nasz wróg wybiela agresora Polski. Poza tym cały czas dołączają kolejne osoby do Wykopu, część nie widziała tamtych rzeczy. NA PEWNO NIE JEST TO DUPLIKATEM.

Poza tym, użyj głowy. Gdybyśmy mieli iść Twoim tokiem rozumowania, to powinniśmy skończyć np. z obwinianiem USA o stworzenie ISIS, wojnę w Syrii czy przewrót na Ukrainie - a to
  • Odpowiedz
@world:

Ale to inne badanie.

Nie, to jest dokładnie to samo badanie, tylko zmieniony tytuł, bo znaczenie angielskie nie zostało zmienione. Wzięło się to z błędów tłumaczenia.

Poza tym,
  • Odpowiedz
@world: Stalin nad Puszkinem? Ten kawał stał się rzeczywistością ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Wyniki konkursu na pomnik Puszkina w Moskwie z okazji 100 rocznicy jego śmierci:
3. Puszkin czyta dzieła Stalina.
2. Stalin czyta dzieła Puszkina.
1. Stalin czyta dzieła Stalina.
  • Odpowiedz