Wpis z mikrobloga

• 3
Uczę się tego programowania z M. Zelentem, po dawce teorii ze strukturalnego i obiektowego C++ nadszedł czas na programy okienkowe w C++ Builderze 6 Borlanda.

Programistyczne mireczki, czy właśnie tak wygląda to całe #programowanie? Cała magia z tego uleciała w jednej chwili (,)

#naukaprogramowania #cpp
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bvlnn: a tak serio to mozesz sprobowac czegos wyzszego poziomu, java/c#, albo jeszcze wyzej php/ruby/python

ewentualnie frontend, tam tez jeszcze inaczej to wyglada

a @Plaguebinder to jakis troll, nie ma co go sluchac
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Plaguebinder: Zastanawiam się obecnie nad gamedevem, nawet mam pomysł na grę i mam wrażenie, że to będzie coś wielkiego. Nazwałem ją wstępnie "WAZ" i chodzi o to, że będzie się takim wężem i trzeba jeść kropki żeby być większy. A jak się wpisze swój nick po skończonej grze to go zamieni na cyrylicę i odwróci trzy razy ()

@Najkon dziękuję za wsparcie
  • Odpowiedz
a tak serio to mozesz sprobowac czegos wyzszego poziomu, java/c#, albo jeszcze wyzej php/ruby/python

@Najkon: Pod jakim względem php/ruby/python są wyżej niż java/c#? Bo to, że język jest typowany statycznie nie oznacza programowania niskopoziomowego :D
  • Odpowiedz
no moze przesadzilem, ale obok siebie w jednej linii tych jezykow bym nie postawil

@Najkon: Dlaczego? Oczywiście wszystko zależy, jakie przyjmiemy kryterium, ale moim zdaniem są na tym samym poziomie, mimo wielu różnic (jak typowanie statyczne/dynamiczne, czy first class function - nie wiem, jak to się tłumaczy na polski)
  • Odpowiedz
Cała magia z tego uleciała w jednej chwili (,)

@bvlnn: bo do tej kompozycji konieczny jest jeszcze Pentium 120 Mhz i 16 MB ramu. Wtedy jest magicznie.
  • Odpowiedz