Aktywne Wpisy
Miguelos +245
Z normalnie ubranej laski do worka na ziemniaki. No ale tak to jest jak teraz większość z nich waży ponad 60 kg, trzeba ukryć tłuszcz.
#rozowepaski #logikarozowychpaskow #modadamska
#rozowepaski #logikarozowychpaskow #modadamska
ZdrowaPianka_pl +86
Hej mireczki! 🍻
Dawno nas tu nie było, ale wiemy, że wśród Was nie brakuje fanów dobrego bezalkoholowego piwa. Wracamy więc z kolejnym #rozdajo!
Tym razem świętujemy wprowadzenie nowego pakietu produktów – taniego i różnorodnego zestawu, dzięki któremu w niewielkiej cenie można spróbować nowych smaków. Raz w miesiącu będziemy dodawać do niego nowe pozycje, więc zawsze znajdzie się coś ciekawego! Ponadto świętujemy również zatrudnienie Pani Karoliny, przez ręce której przechodzą
Dawno nas tu nie było, ale wiemy, że wśród Was nie brakuje fanów dobrego bezalkoholowego piwa. Wracamy więc z kolejnym #rozdajo!
Tym razem świętujemy wprowadzenie nowego pakietu produktów – taniego i różnorodnego zestawu, dzięki któremu w niewielkiej cenie można spróbować nowych smaków. Raz w miesiącu będziemy dodawać do niego nowe pozycje, więc zawsze znajdzie się coś ciekawego! Ponadto świętujemy również zatrudnienie Pani Karoliny, przez ręce której przechodzą
(dwa turnusy, tylko dwie pary były 2 tyg)
oprócz nich Niemcy, Włosi, Holendrzy
3 posiłki serwowane w formie bufetu
na każdym posiłku jeden duży stół pełen owoców:
kiwi, kilka rodz. jabłek, gruszki, nektarynki, banany, morele, winogrona,
avocado, melony
żaden z Polaków nawet nie spojrzy w tę stronę
za to na każdym posiłku jeden talerz pełen ciast musi być
Wody butelkowane gazowane / niegazowane (nawet perrier i aqua panna)
do każdego posiłku
ale Polacy kolejkują się przed dystrybutorem z wysokosłodzonymi
napojami "owocowymi" i colą
Na obiad i kolację jeden stół pełen sałat, oliwek, brokułów, cebulki marynowane,
mini kukurydza, kilka rodz. oliwy,
ocet balsamiczny, sól morska ale nikt z Polski tam nawet nie zajrzy
za to po chabaninę i kartofle po kilka razy chodzą
Wybór herbat jak w dobrej restauracji ale przez dwa tygodnie pobytu
nie widziałem nikogo z Polski, żeby sobie parzył,
za to dystrybutor z pseudokawą i czymś, co miało
być czekoladą szumiał bez przerwy
Nie pojmuje tego ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#wlochy #podroze #przemyslenia #ciekawostki
@twistedgin: znaczy to, że w porównaniu do krajów zachodnich Polacy odżywiają się... średnio.
@twistedgin: OPowi chodzi chyba o mentalność. To coś takiego jak jechać na wakację do Grecji i nie wychodzić z hotelu i basenu, który wygląda tak samo jak hotel w Polsce.
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez moderatora
@Danny33: Herbatę to ja piję jak Włosi, gdy jestem chory. Ciężko. Gdy jestem lekko chory piję cappuccino ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez autora
A krytykującym umyka sens wpisu i frustracji w nim zawartej -
Hipokryto