Aktywne Wpisy

szklarskaporeba +558
#korposwiat #pracbaza #big4 Młode roczniki są bardzo śmieszne. Dzisiaj '99 podszedl na open space do managera i powiedział ze albo pierwsze dwa tygodnia listopada będzie mieć wolne a potem home working do końca roku albo jutro rzuca wypowiedzenie xD. Pulsujących zawołam jutro z rozwinięciem sytuacji.

juzwos +727
![[AMA] Paweł Fajdek, pięciokrotny mistrz świata w rzucie młotem](https://wykop.pl/cdn/c0834752/cb6c48282d3c4c70261f8afb5f9fa77e36d122724502ac5937f39f268d049939,q70.jpg)

Pewnie dla zawodowców problem banalny, ale ja sie wciaz ucze i nie wiem jak to zrobic...
Mam problem z deserializacja datoczasu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Format jaki dostaje z frontu: "2017-07-04T06:00:00.000+01:00"
W kodzie mam:
@JsonFormat(shape = JsonFormat.Shape.STRING, pattern = "yyyy-MM-dd'T'HH:mm:ss.SSSZ")
private LocalDateTime time;
Wywala ciagle: Text '2017-07-04T06:00:00.000+01:00' could not be parsed at index 23; nested exception is com.fasterxml.jackson.databind.exc.InvalidFormatException:
Probowalem z OffsetDateTime i to samo.
Ktos wie jak ogarnac to nieposkromione bydle pt Jackson?
Chyba masz zły pattern (chodzi o strefę czasową). Spróbuj:
yyyy-MM-dd'T'HH:mm:ss.SSSXXXA jeśli nie pomoże to przetestuj sobie z prostszym przykładem. W Springu to robisz? Być może musisz sobie skonfigurować deserializera (bo to z adnotacji to może być tylko serializer).
u mnie coś takiego działa:
HelloWorld.java
...
ObjectMapper mapper = new ObjectMapper();
String json = "{ \"time\": \"2017-07-04T06:00:00.000+01:00\"}";
Test test=null;
try {
test = mapper.readValue(json, Test.class);
} catch (IOException e) {
e.printStackTrace();
}
System.out.println(" " + test);
...
Test.java
import java.util.Date;
public class Test {
private Date time;
public Test(Date time) {
this.time =
Chce jednak zachowac LocalDateTime jako typ.
Robie w Springu.
Da sie to jakos skonfigurowac przy uzyciu @JsonDeserialize zeby skonwerowac to przez ZonedDateTime do LocalDateTime czy trzeba napisac deserializer?
Jesli napisac, to da sie jakos uzyc standardowego deserializera i potem tylko .toLocalDateTime zeby nie powielac tego co juz jest napisane w jacksonie ?