Wpis z mikrobloga

@sir_maad: nie ma co się denerwować , poczekamy aż ci wszyscy sceptycy będą nagle wielkimi fanami Roberta kiedy ten wróci do ścigania w F1. Bo wróci na pewno.
  • Odpowiedz
@sEB-q: I skąd niezachwiana pewność, że wróci? Jesteś pewien, że niedopuszczanie do siebie myśli, że może być inaczej to nie fanatyzm? Chyba, że masz jakieś info. Podziel się w takim razie.
  • Odpowiedz
@BluesBeast: @diwmaron: Jak tam krócenie emocji związanych z każdą informacją dotyczącą powrotu, BO TAK? :)

@sEB-q: Oczywiście, że tak. Jeszcze z pół roku i wszyscy będą jak jeden mąż twierdzić, że "JA TO OD ZAWSZE WIERZYŁEM, ŻE WRÓCI". Klasyka. :)
  • Odpowiedz
@sir_maad: I to jest dobry artykuł, gdzie nie ma niepotrzebnego hype'u. Szanuję autora.
"Może wróci, może nie. Dają mu szansę a wszystko zależy od tego jak będzie się dalej sprawował fizycznie i czy zniesie większe przeciążenia. Muszą mieć 100 procentową pewność, że podoła aby myśleć o kontrakcie z jakimś zespołem".
  • Odpowiedz
@sir_maad: @jablkabanany:

Andrew Benson z BBC poinformował, że Robert Kubica ponownie przetestuje bolid zespołu Renault. Francuski zespół chce dalej sprawdzać możliwości Polaka w kontekście powrotu do F1.

Zespół Renault nie potwierdził ani daty, ani miejsca planowanego testu.

Czyli nie ma dalej oficjalnej informacji od zespołu. Na 70%
  • Odpowiedz
@diwmaron: ok, ale koleś jest chyba dużo bardziej wiarygodnym źródłem niż jakieś topgear.ie, które podawało informacje z czapy o testach (chyba na Monzie) i jakoś nikt na mirko się specjalnie nie napalał na nie, bo wiadomo było, że to lewe źródło. Dziennikarz z BBC to raczej inny kaliber.
  • Odpowiedz
@diwmaron: Kolego, ja tez czekam aż któryś zespół ogłosi podpisanie kontraktu z Robsonem - wtedy będę pewny, że zobaczę go podczas Grand Prix na torze. Fakt, że wiadomości na temat każdego występu Kubicy jest jak na lekarstwo tylko potęguje hajp. Ale... Co właściwie jest złego w uleganiu hajpowi, skoro większość plotek i przecieków póki co się potwierdza?

Poza tym, już pisałem w innym swoim wpisie, że nie dostaniemy żadnej na
  • Odpowiedz
@BluesBeast: przeczucie , tyle mi wystarczy śledzę ten cyrk od dawna i wiem że nie robi się takich testów i takieog zamieszania bez powodu. To zbyt drogie zabawki.
  • Odpowiedz
Jak tam krócenie emocji związanych z każdą informacją dotyczącą powrotu, BO TAK? :)

@sir_maad: Nie "bo tak". W twoim pierwotnym poście bije pewność, że kolejny test będzie (mimo, że nie możesz tego wiedzieć, bo ta informacja jest niepotwierdzoną plotką) i wręcz kpina w stosunku do tych, którzy wykazują choć odrobinę krytycznego podejścia do takich niepotwierdzonych informacji, których źródłem jest " anonimowa osoba z otoczenia zespołu". Sam utrzymywałem, że "one-off" oznacza
  • Odpowiedz
@BluesBeast: Powiedz mi, czy w całym tym cyrku miałeś choć jedną potwierdzoną wiadomość? Pozwolę sobie odpowiedzieć za Ciebie - nie miałeś, nie było takowej. I nie będzie. Ciekawe tylko, że jak dotąd wszystko zdaje się potwierdzać według informacji, które wyciekają z różnych źródeł od ludzi, którzy z F1 są związani dużo mocniej niż ja lub Ty.

Wybacz, jeśli odebrałeś tą zaczepkę osobiście, miałem bardziej na myśli wydrwienie wszystkich sceptyków, którzy
  • Odpowiedz
@sir_maad daj spokój, szkoda czasu. Tłumaczysz człowiekowi, że większość nie napala się byle plotkami, tylko informacjami z dobrych źródeł (nie ma w tym nic złego, że się napalają) a on dalej swoje...
  • Odpowiedz