Aktywne Wpisy

PokemonowyRambo +316
Młoda się zapytała, dlaczego chmury podczas zachodu słońca są czerwone. Zrobiliśmy eksperyment.
Wziąłem słoik, nalałem wody, włączyłem latarkę i postawiłem coś białego, a następnie zacząłem kropić mlekiem i mieszając obserwowaliśmy jak zmienia się światło przechodzące na kartce postawionej za słoikiem. Faktycznie osiągnęliśmy pomarańczowe światło przechodzące.
Potem wyjaśniłem, że w powietrzu jest kurz, który zmienia światło podobnie jak mleko dolane do wody.
Jeszcze
Wziąłem słoik, nalałem wody, włączyłem latarkę i postawiłem coś białego, a następnie zacząłem kropić mlekiem i mieszając obserwowaliśmy jak zmienia się światło przechodzące na kartce postawionej za słoikiem. Faktycznie osiągnęliśmy pomarańczowe światło przechodzące.
Potem wyjaśniłem, że w powietrzu jest kurz, który zmienia światło podobnie jak mleko dolane do wody.
Jeszcze

Guminator +101
źródło: animation (29)
Pobierz

Pytanie o browsersync proxy
Mam sobie server linuxa Ubuntu, stoi na nim Nginx i serwuje mi apke Flask+Gunicorn na porcie 80, server_name: wykop.pl (zalozmy).
No i teraz przekierowuje sobie w hosts tak:
128.xx.xx.xx wykop.pl
to mi sie pokazuje moja appka na tym serwerze, czyli all ok, jak wpisze po prostu ip servera to mi pokazuje nginxowy landing page, czyli tez ok
no to teraz jak to zrobic z gulp-browsersync?
appka siedzi na 127.0.0.1:80 i mozna ja zobaczyc tylko wysylajac hostname i jak to zrobic zeby gulp mi proxowal to co sie znajduje pod 127.0.0.1:80 headers {host: 'wykop.pl'}?
wystarczylo w browsersync.init w proxy podac obiekt i tam mozna sobie wyslac proxyReq.setHeader('Host', 'wykop.pl') i dziala elo