@PonuryMruk: ja tam zawsze zapinam bo się przyzwyczaiłem i czuję się nieswojo jak nie zapinam. a dawniej miałem na odwrót. osobom jadącym ze mną proponuję zapięcie pasów, bo czasami trzeba gwałtowniej zahamować, a zęby wbite w deskę rozdzielczą psują wystrój wnętrza.
@PonuryMruk: Nie rozumiałem mojego poprzedniego szefa (pracodawcy). Nie zapinał pasów ale miał samą końcówke pasa żeby tylko nie było "PLUM PLUM PLUM PLUM"... Jak zgubił końcówkę to w-----ł ten sygnalizator. Do czasu aż sie r------ł w wypadku.
@PonuryMruk w moim przypadku gdy miałem kolizję 500 metrów od domu wymagając od różowej żeby zapięła pasy uchroniłem jej twarz od przykrych konsekwencji związanych z wystrzeleniem poduszek powietrznych. Tak więc, zapinam nawet jeśli jadę parę metrów.
@bidzej: czy ja wiem. W Polsce nikt nie myśli o bezpieczeństwie, tylko "zwolnię bo tu mogą stać". Pomijając sytuację w których ograniczenia są irracjonalne. Ostatnio co weekend jeżdżę S3 Gorzów - Świnoujście i to co ludzie o--------ą na tych kawałkach ekspresówki to jest żenada. Szczególnie jak ktoś ze ślunska goni nad morze, bo mu k---a gofry uciekną.
@zolwixx: @PonuryMruk: w dyskusjach o pasach ludzie zapominaja, ze z przodu sa poduszki powietrzne przed kierowca i pasazerem. W przypadku braku zapietych pasow i kolizji, predkosc uderzenia w morde wyniesie predkosc samochodu w momencie zderzenia plus predkosc blyskawicznie pompujacej sie poduszki powietrznej. Z reszta mozna tez stracic tak zeby w momencie kiedy poduszka wywali przy lekkiej stluczce a ktos bedzie pochylony do przodu ( ͡º͜ʖ
@POFUR A daj spokój z takimi ludźmi. Mój siedzi na nonstop zapiętych. Jak widzi policję to tylko przekłada ten skośny, a potem ponownie go zdejmuje. (╯︵╰,)
@PonuryMruk: mój sąsiad - policjant, nie wozi dziecka w foteliku tylko żona siedząca z przodu trzyma je na rękach, bo w razie kontroli "przecież wykręcę sie od mandatu, mi nikt nie da". Autentyk.
@Demon_Opalenizny większość samochodów ma czujniki - jeśli nie masz zaciętym pasów poduszka nie wystrzeli @POFUR j/w Twój szef był niezłym idiota. Oszukując system narażał się na większe obrażenia
@PonuryMruk: to samo z fotelikami dla dzieci. Najtańszy, byleby mandatu nie dostać. I oczywiście teksty " kiedyś to fotelików nie było i nic się nikomu nie stało".
Czy ktoś mi może wytłumaczyć jak po tylu miesiącach totalnej suszy nie byliśmy gotowi na kilka dni deszczu? Przecież wszystkie rzeki w Polsce miały najmniejszy poziom od lat. Straszyli, ryby zdychały a teraz nagle powodzie? #powodz #susza #wisla #odra
Zapraszam do pisania swoich propozycji "na chlopski rozum" na temat zwalczenia powodzi na śląsku. Zaczne od mojej, skoro na Wiśle jest rekordowy niski poziom wody to może przekierujemy rzekę tak aby plynela do Wisły? #powodz
Komentarz usunięty przez moderatora
Jak nie to umarł czy tylko samochód r------l?
@POFUR j/w Twój szef był niezłym idiota. Oszukując system narażał się na większe obrażenia