Wpis z mikrobloga

Widzę, że co jakiś czas ktoś się pyta o radio Android z #aliexpress dedykowane do #bmw #e46
Mam już jakiś czas to radio i jeżeli ktoś się zastanawia nad zakupem to z czystym sumieniem mogę polecić.
Radio wygląda jak fabryczne radio, nie odbiega od całości. Ja zakupiłem wersję z kamerą cofania oraz rejestratorem jazdy. Kamera cofania włącza się automatycznie po wrzuceniu biegu wstecznego. Jeżeli chodzi o rejestrator jazdy to zamiast wbudowanego recordera zainstalowałem apkę dailyroads i moim zdaniem jakość nagrywania jest lepsza. Dodatkowo zainstalowałem sobie yanosika. Po odpaleniu auta, radio włącza się około 20 sekund. Przez pierwsze 2 minuty lepiej nic nie grzebać w menu bo zamula, ale po chwili jest już ok. Po włączeniu automatycznie startuje rejestrator oraz yanosik. Modem USB z kartą freemium którą zamawiamy za 5zł działa bardzo dobrze, również łączy się automatycznie. Ogólnie radio robi wrażenie, teledyski, youtube wszystko to działa bez przycinania. Jakość dźwięku nie odbiega od seryjnego CD Business które miałem.

Podaję link do aukcji z której ja zamawiałem tutyj
Przesyłka szła kilka dni
oazaSpokoju - Widzę, że co jakiś czas ktoś się pyta o radio Android z #aliexpress ded...

źródło: comment_d8ApYvvDZBXbRFqUPbDWdnRPNBJgDlE8.jpg

Pobierz
  • 69
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@f1x_pl: kurde, że ja wcześniej nie skojarzyłem faktów ( ͡° ͜ʖ ͡°) pisaliśmy chyba kiedyś PW na xda, ostatnio (dopiero) dowiedziałem się że można samego coreboarda wymienić i właśnie zamówiłem

WITSON PX5 Octa-core + 2 GB RAM + 32 GB Flash Coreboard Dla Android DVD

Póki co mam RK3188 PX3 z giga ramu i na sofcie od Hal9k z microgappsami ledwo to działa. Mam nadzieję że
  • Odpowiedz
@f1x_pl Chcialem cię podpytać o taką sprawę. Mam RK3188 od 13 miesięcy. Od miesiąca na romie Halka. W niedziele po około 3 godzinach działania stało się coś co nie stało się nigdy wcześniej. Podczas słuchania radia z głośników zaczął wydobywać się coraz głośniejszy dzwięk (takie piszczenie, zakłócenia w radiu) az stał się mega głośny a ekran czarny i zupełnie nieresponsywny. pomógł hardreset ale podczas uruchamiania ekran ciągle był czarny (brak ekranu
  • Odpowiedz
@f1x_pl: sorki za odkop, ale jak kupić samą płytkę px5 do e46? Mam px3 od prawie 2 lat i zamula strasznie już, nawet na malaysk....
  • Odpowiedz
  • 0
@oazaSpokoju wygrałem inny soft ale jest jeszcze gorzej :D
Czeka mnie zakup płytki, ale nadal nie znalazłam nic sensownego (w sumie to nie szukałem)
  • Odpowiedz
  • 0
@oazaSpokoju i tu pytanie czy warto inwestować 400zl, jeszcze niech opłaty dojda to będzie ciekawiej.
Ja w wolnej chwili nadal będę kombinował z softami
  • Odpowiedz
Ja kupiłem sobie jakieś 3 tygodnie temu od EUNAVI. Udało się z wysyłka z Polski, więc ominęły mnie wszelkiego typu opłaty. Czas dostawy 3 dni :)

Co do samego radio, jestem mega zadowolony. Też mam Octa Core z 4GB i chodzi fajnie. Mam jedynie problem z modemem podłączonym przez USB, nie mam Internetu. Walczę z tematem, przeglądam fora, ale pomału zaczynam się poddawać.
  • Odpowiedz