Wpis z mikrobloga

kiedyś może i mieliśmy mało pieniędzy i starczało od pierwszego do pierwszego, ale człowiek wydawał mądrze, na jedzenie, a na lepsze jedzenie od święta, a jak tylko ludzie więcej pieniędzy mają to na co wydają cebuliony? na kurła pieski coraz droższe, na fryzerów dla tych psów (XD), na co chwilę nowe telefny które są takie same, ale mają coraz lepszy i droższy marketing, na jakieś kryptowaluty, na powiększanie ust i penisa i inne tego typu fanaberie no ludzie i to ja jestem p----------y?
  • 42
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Soothsayer rozwój się już dawno zatrzymał teraz masz wzrost o 7% i leć kupować musisz kupić ten samochód ma większy ekran o 5% musisz być lepszy teraz nowa moda nie możesz takich spodni
się pobudziłem aż niepotrzebnie bo jesteśmy zgubieni odkąd ludzie biorą kredyty na większą konsumpcję i pozbawiają się podstaw jak spokoik i płynność finansowa tylko po to żeby cyferka była większa
  • Odpowiedz
@Soothsayer: kiedyś nie mieliśmy wolności, teraz przyszła wolność i wystarczy nauczyć się odpowiedzialności. Mówienie, że brak możliwości był lepszy to podkreślanie jak słaby ma się charakter. Komunizm, dyktatura nie jest dla ludzi pożytecznym mechanizmem. Inni mają prawo do wyborów, które ci się nie podobają i nie mają żadnego obowiązku dostosowywać się do cudzych fochów. Ktoś chce wydać majątek na klocki, ubrania dla psa, to jego sprawa i jego pieniądze. Jego
  • Odpowiedz
@Soothsayer: ależ zawsze jest, chyba, że idziesz z widłami na milionera, bo reszta zarabia 3500 zł miesięcznie. Ludzie nawet nie powstrzymują się przed powiedzeniem czegoś przykrego drugiej osobie, a ty byś chciał kontrolować biedą cudze wydatki. Każdy żyje jak chce, a zająć możesz się co najwyżej sobą. ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
  • 3
Każdy żyje jak chce, a zająć możesz się co najwyżej sobą. ¯\(ツ)/¯

@EugeniaEdytowany: nie, nie każdy żyje tak jak chce, żyjemy w społeczeństwie i możemy się poruszać tylko w ramach tego społeczeństwa, a nie według tego co sami chcemy, ja bym chciał na przykład mieć ciszę i spokój, ale po tym jak w Polsce wprowadzono obowiązek posiadania psa z problemami behawioralnymi jest to niemożliwe
  • Odpowiedz