Aktywne Wpisy
Pierre_Nietzsche +760
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
dabi +365
przezyjmy to wspólnie jeszcze raz, jak swiat sobie dał splunąc w twarz przez zydowsko-chinski wirusik
#covid19 #covid #heheszki #dziendobry
#covid19 #covid #heheszki #dziendobry
#neuropa #bekazpisu #polityka
Ale w momencie gdy uchodzcy zadzialaly jako młot na PO, nie mogli sie wycofać. I ciagle działa.
Ale jest druga sprawa.
Polska fatalnie przez uchodzcow obrywa na arenie europejskiej.
Migranci to obecnie najbardziej palacy problem EU. 7 tysi to jest smiech na sali wobec calej skali problemu - czy przyjmiemy czy nie nadal zostanie kilkaset tysiecy
Raczej nie wydaje mi się żebyśmy przyjęli 7000 uchodźców i po problemie - bo tak jak piszecie 7000 uchodźców to nie jest problem, ale to zapewne wstęp do przyjęcia znacznie większej liczby, przy 50 000 myślę że już byłyby problemy.
Więc nawet na 7 nie moglibyśmy liczyć. Może ze 2 tysiące by przyjechały.
Ale przez nasz kategoryczny sprzeciw, a nie np. wnikliwą analizę utrudniającą realizację (jak zrobiły to inne państwa) Polska jest pokazywana jako główny hamulcowy i przyczyna problemu.
To był nasz wybór bo JE*AĆ
Raczej nie wydaje mi się żebyśmy przyjęli 7000 uchodźców i po problemie - bo tak jak piszecie 7000 uchodźców to nie jest problem, ale to zapewne wstęp do przyjęcia znacznie większej liczby, przy 50 000 myślę że już byłyby problemy.
@nuker92 Myślę, że kwestia przyjmowania kogokolwiek to jest długa perspektywa. Zobacz co robią inne kraje np. Słowacja niby powiedzieli
Sensownie rozlokować? Wytłumacz niby jak? Może weź kilku do siebie do domku. Jest takie mądre powiedzenie lepiej zapobiegać niż leczyć...
Warto uczyć się na błędach Francji czy Niemiec. Ale tobie już propaganda proimigrancka widzę, że spaczyła postrzeganie na ten problem.
@bvszky: 7K to takie preludium bo to pierwsza pula. Rozdzielano 120K. W obozach jest kilka razy więcej i wciąż dostają się nowi.
Tu nawet nie chodzi o "rozgrywanie propagandowe".
Chodzi o to że na własne życzenie pozbawiliśmy się KOMPLETNIE wpływu na rozwiązanie problemu migrantów w Europie. A to realny problem, bo Europa jest WSPÓLNA. Obozy w Grecji i we Włoszech SĄ też NASZYM
Już byli tacy co twierdzili że Ukraińcy w Polsce to uchodźcy. Na co Ukraina odpowiedziała że chyba nas poje****ło :)
@Variv:
@graf_zero Zamkneloby się granice (a tym którzy są nie przedluzyloby się pobytu) dla ukraincow. Kilka miesięcy i by się gadka zmieniła. - a jak nie to niech sobie jada do niemiec.
1) oni nie chca u nas byc.
2) szkoda kasy
3) jak nie widzis roznicy to zamieszkaj obok skupiska takich imigrantow
4) teraz 7000 pozniej kolejne 10 000 i pozniej to juz przestana liczyc tylko w wagonach beda przywozic.