Wpis z mikrobloga

@Aura_: Etam. Powiedz mu, że 2 dni temu 1070 kopała mi $5-6, wczoraj i dziś kopie $4,7. Obecnie ROI jest dość długie, kiedyś było 40 dni, 60.. na dziś (przed chwilą uaktualniłem ceny w excelku by sprawdzić jak wygląda to) dla takiego GTX 1060/1070 to 100-110 dni. 100 dni! Przecież w trakcie tych 100 dni z 10 razy wzrośnie trudność i wydłuży okres, więc realnie zakup samej karty zwróci się po
@Aura_:

Tego dnia wstałem o 21, bo poprzednia nocke spedzilem z ojcem w kopalni - wlasnej kopalni. Odkad nauczylem sie sam wysrac, moj tata postanowil zaczac spelniac swoje marzenie zycia. Chcial dokopac sie piekla. Skonczylem tylko 3 klasy podstawowki, bo nie bylo czasu na glupoty. Musielismy kopac, a konkretna jazda zaczela sie gdy tatek wzial kredyt na koparke. Gdy juz bylismy na glebokosci 5km, w ziemi otworzyl nie z dupy ni
@Andris00: Myślisz, że patrzą na ROI? Jak widzę, że 1070 za ponad 2k się srzedaje, albo maszynka 6 x gpu na allegro za 15 czy 20k chodzi, to chyba oni nie patrzą na jakieś tam głupie i dziwno brzmiące ROI. Ważne, że czym kopać będzie. :D
1070 w czerwcu kupiłem za 1600 i sądzę, że to już było drogawo, no, ale jeszcze liczę, że się zwróci. Ale 2k.. może kupują Ci