Wpis z mikrobloga

@nihil_novi: Teraz szukając pracy na juniora zawsze jest ,,mile widziany student" ,,ISTQB" ,,nie wymagamy doświadczenia" i ,,umiejętność obsługi Jira''.
Kiedy bez doświadczenia Jiry nie ogarniesz, a ISTQB nie jest zalecane bez co najmniej 2-3 miesięcy doświadczenia.
To dopiero heheszki.
@test_user: Własnie miałem taką sytuację jak startowałem kiedyś na junior PM'a, że odpalili mnie dlatego, że nie znałem Jiry - oficjalnie, a i tak oferowali trening na początek z obsługi narzędzi. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@nihil_novi: Jeszcze lepiej :D
@test_user: Chodzi mi bardziej o to, że z tutoriali ogarniesz jako tako, ale bez siedzenia w biurze i poruszania się po tym jako pracownik to chyba niekoniecznie (przynajmniej taką wersje utrzymuje całe moje otoczenie siedzące już przy tym).
@helloworld0: Szczerze, to bzdura. Masz flow do podejrzenia, przepisywanie ticketów na inne osoby, dodawanie załacznikow, komentarze, zmiany statusu, co innego potrzeba?;) Jezeli nie jestes PMem i nie układasz sprintów i burndown chartów, no to tam moze bedziesz klikac w max 10 miejscach ;) Tester/programista w jirze to uzywa mniejszej ilosci funkcji, niż jest na wykopie ;) To jest bullshit tool, nic więcej, do bugów github by starczył.