Wpis z mikrobloga

Jako że autor tagu usunął moją neutralnym tonem napisaną uwagę, żeby zamiast kolb polanych sztucznym pseudomiodem, zapewnił białko chomikom, bo brak białka jest jednym z powodów, przez które samice zabijają młode i dodał mnie na #czarnolisto (xD) , wołam zainteresowane osoby, żeby zwrocić na coś uwagę. Chomiczyca pozostawiona sama sobie, bez stresujących czynników i z odpowiednim jedzeniem nie będzie zabijać młodych (to nie jest żadna psychopatka, tylko matka- zabija, gdy czuje, że nie da rady wychować). Do czynników stresowych na pewno zalicza się wystawanie nad akwarium z aparatem/telefonem, żeby wrzucić zdjęcia na wypok i dostać trochę plusów xD Ludzie, którzy ten tag plusują może nie zdają sobie sprawy, nie mieli chomików itp. ale to, co robi autor jest żałosne, wystarczyłoby poczekać 10 dni. Nie mogłam odpowiedzieć, bo za neutralną uwagę pisaną w dobrej wierze dostałam dodana na #czarnolisto. W jednym wątku autor napisał, że skoro ludzie piszą mu, że samica zacznie zjadać młode, to chcą, żeby się tak stało - wtf, jak tak w ogóle można pomyśleć i napisać coś tak debilnego? Nie, nie liczymy na to, przewidujemy najbardziej oczywiste konsekwencje tego zidiociałego zachowania.
Wołam osoby, które zwróciły uwagę: @rvnow @Pulton @czarnawrona @Kamentari @ziele1985 @kocimietka0 jesteście już na #czarnolisto?
#greenhamster #chomiki #zwierzaczki #niewiemjaktootagowac
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@JestemChomikiem: nie jestem na czarnolisto, zasugerowałem coś raz w dobrej wierze czego efektem była niekulturalna odpowiedź bez uzasadnienia i pomyślunku, więc z tłukiem pancernym nie będę rozmawiał. Coś jak tłumaczenie rowerowym pedałom, dlaczego powinni używać ścieżek rowerowych a nie ulicy obok nich, powiesz mu w dobrej wierze to jeszcze na Ciebie naskoczy debil.

Werdykt? Niech chowa, oby nic się nie stało, a jak się stanie to będzie mógł mieć pretensje
  • Odpowiedz
@Pulton: Ja w zasadzie dostałam ironiczną odpowiedz o treści mniej więcej: wyobraź sobie są w necie strony, gdzie piszą, jak się zając chomikiem, chciałam po prostu odpisać, że czemu z tego nie korzysta, skoro wie, ale już nie mogłam xD
  • Odpowiedz
@JestemChomikiem: No niestety mój komentarz też nie dostał odpowiedzi... Rozumiem, że można czegoś nie wiedzieć, ale gdyby mi tyle osób zwróciło uwagę to naprawdę bym się zastanowiła czy wszystko robię tak jak powinnam.
  • Odpowiedz