Wpis z mikrobloga

@kknnoo Myślę, że nie ma co czekać z petycją, zwłoka działa na niekorzyść w tej sprawie. Chociaż mamy bardzo rozległe i wielowątkowe poszlaki (i mnóstwo pytań), to w naszym apelu i tak skupimy się na domaganiu się/oczekiwaniu należytego dochodzenia i przedstawieniu widocznych dla opinii publicznej faktów (jest ich aż nadto). Nie możemy sobie pozwolić na analizę tego, co jest materiałem procesowym (powiązania, przypuszczalne motywy czy bieg zdarzeń przyczynowo- skutkowych), więc już w zasadzie wszystko mamy, a nawet więcej.......dodajemy załączniki, bulwersujące obywateli, na podstawie których właśnie wnioskujemy o poinformowanie tzw opinii publicznej - a obywatel ma prawo wiedzieć, czy może liczyć na państwo, które w obecnej chwili nie miało być już "państwem teoretycznym". Wszystkie znaki na ziemi i niebie wskazują, że dokonano wobec niej przestępstwa, nie znamy tylko motywu.
#magdazuk
  • 12
@kamillo007: Z tym śledztwem to się nie ekscytuj zbyt mocno. Widać taki sam zapał do jego prowadzenia jaki mieli by je wszcząć dopóki rozgłos ich nie zmusił. Jeśli przez 45 dni nikogo nie aresztowano, nikomu nie postawiono zarzutów nawet, to ono zmierza prościutką drogą do umorzenia tak jak poprzednie śledztwa w podobnych sprawach, bo inaczej nikt by nie pozwolił podejrzanym 1,5 miesiąca zacierać ślady i uzgadniać ze sobą wersje. Od równiutkiego
@gigaset: zamiecione, niezamiecione....nie można poprzestać na stwierdzeniu faktu niemocy i bezradności. Człowiek kreuje swoją rzeczywistość ale łatwo nie jest , nikt też nie mówił, że będzie. Nie dyskutujemy sobie ot tak, żeby czas zabić, chociaż przyjemnie wymieniać się opiniami. Zaangażowaliśmy się w bardzo konkretnej sprawie , niektórzy poświęcili środki finansowe na założenie strony internetowej, na marginesie zaczyna być popularna na FB- Sprawa Magdaleny Żuk(bez cenzury), poświęcamy czas drążąc bieżące wydarzenia, obserwując
@stopmanipulacji1111: Ja z troski. Macie dwie możliwości. Sformalizować się w jakiś podmiot (stowarzyszenie), bo przecież Arabska Republika Egiptu nie będzie korespondować z każdym z osobna spośród miliona sygnatariuszy petycji (a odradzam - jako z góry skazaną na porażkę - formułę typu: Panie Prezydencie Abd al-Fattah as-Sisi niech Pan prześle odpowiedź dla kknnoo, a ten roześle ją po wykopie).
Ewentualnie powołajcie legion i złóżcie im wizytę w ramach ekspedycji bezwizowej. W tym
na Twój wielce wydumany wywód intelektualny, powodowany chęcią wyśmiania i zdewaluowania zwykłych "oddolnych" zachowań obywatelskich odpowiem żargonem młodzieżowym -idź i rób to gdzie indziej.....na marginesie-nikt się nie wybierał ani do Afryki, ani do obu Ameryk....Po Twoim poście widzę 25 lat udawania zdolności samodzielnego myślenia...nie zniechęcisz mnie. Przykre jest to, że chyba nie wiesz, co człowiek jest zobowiązany czynić....kręć się więc w trybikach i nie zawracaj mi głowy

@1korner:
@stopmanipulacji1111: jasne, masz rację, petycja ma sens jako forma nieformalnego ale jednak publicznego nacisku i nagłośnienia, należałoby chyba tak jak wspomniałaś zaadresować do obu min spraw, ewen prok gen, ta forma którą zaproponowałem jest za długa i zbyt szczegółowa, trzeba by to chyba napisać w formie krótkiego listu, ewentualnie z linkiem do szczegółów?
@kknnoo można skrócić, aczkolwiek to są pytania o które nam chodzi i bez nich brzmiałoby to tylko tak, że chcemy dowiedzieć się co robią w sprawie i czy w ogóle. Załączniki koniecznie dodać. Tak jak to wygląda już można Turalińskiemu podesłać, może coś zmieni? Wczoraj po 2.00 pisał co w sprawie, bo nikt się z nim nie kontaktował. Odpisałam, że dla.nas wciąż aktualne, że czekam na ostateczną wersję i dałam info o