Aktywne Wpisy

SzubiDubiDu +286
Przez te ostrzejsze przepisy z wyprzedzaniem na przejściu zauważyłem po sobie, że mniej się skupiam na tym czy jakiś pieszy zbliża się do przejścia a więcej pilnuję czy jadę w równym tempie co auto obok ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Ktoś też po sobie zauważył, że mniej zwraca uwagę na rzeczywiste bezpieczeństwo a więcej skupia się by nie zarobić w głupi sposób mandatu?
#polskiedrogi #prawojazdy #kiciochpyta
Ktoś też po sobie zauważył, że mniej zwraca uwagę na rzeczywiste bezpieczeństwo a więcej skupia się by nie zarobić w głupi sposób mandatu?
#polskiedrogi #prawojazdy #kiciochpyta
Tyrande +201
Miałam wczoraj dać koleżance dildosa w kształcie papieża, wzięłam na uczelnie i okazało się, że nie przyszła, bo leży na L4.
Musiałam kitrać, żeby z plecaka nie wypadło, bo byłby pszypał xD
Nie pytajcie skąd mam takie rzeczy, dla zainteresowanych dam kontakt do osoby, która ma takie durne pomysły i drukarke 3d.
#gownowpis #2137 #logikarozowychpaskow
Musiałam kitrać, żeby z plecaka nie wypadło, bo byłby pszypał xD
Nie pytajcie skąd mam takie rzeczy, dla zainteresowanych dam kontakt do osoby, która ma takie durne pomysły i drukarke 3d.
#gownowpis #2137 #logikarozowychpaskow

Jestem w trakcie budowania swojego NAS-a.I stoje przed problemem.
Plyta głowna ma opcje ze moge sobie ustawic na niej RAID-a. Z tego co czytałem to tzw. "fake raid" bo robote i tak odwala procesor.
Stwierdziłem,że moze poszukam jakiegoś sprzętowego kontrolera,i znalazlem - Dell H310.
I tutaj jest problem - majac taki kontroler chcialbym miec wglad w stan macierzy itp.
NAS mialby stać na OpenMediaVault (oparty na debianie)
Jakies nieoficjalne kompilacje niby są do podgladania sobie macierzy opartych na tej karcie/chipie,ale fajnie by bylo miec to w panelu OMV. Nie rozumiem jedynie tych trybów dwóch - IR Mode i IT Mode (jest pelno instrukcji jak przefleszowac karte na ten tryb)
W sumie NAS-y dostepne na rynku nie maja kontrolerów sprzetowych,tylko zwykle software raidy i tez daja rade..
Z kolei plyta jest na chipie AMD z seri 8xx i obsluga jakakolwiek kontrolera z poziomu systemu jest mozliwa tylko na Windowsie.
Pomuszcie :(
wołam @cysiekw - widzialem twoje posty o dyskac 7200rpm ze sa #!$%@? pod NAS-a ? Co najlepiej brac?