Wpis z mikrobloga

1. Rządź Polską
2. Zakaż antykoncepcji awaryjnej bo hurr używajo nieodpowiedzialnie durr będa zachodzić w ciąże i łykać tabsy więc tabletka tylko na receptę
3. Znieś receptę na ketonal i pozwól na to, żeby nieuświadomieni ludzie łykali silne tabsy przeciwbólowe jak zaćmi głowa. #!$%@?ć to, że ketoprofen przenika przez łożysko, a także do mleka kobiet karmiących piersią.
4. ????
5. Brak profitu.

#neuropa #zdrowie #medycyna #chemia #antykoncepcja

• 41
3. Znieś receptę na ketonal i pozwól na to, żeby nieuświadomieni ludzie łykali silne tabsy przeciwbólowe jak zaćmi głowa. #!$%@?ć to, że ketoprofen przenika przez łożysko, a także do mleka kobiet karmiących piersią.

@Winyl-: nie no, raczej kobieta w ciazy wie, ze wszelakiego rodzaju leki to w ciazy w wiekszosci sa zakazane (nawet te bez recepty) i jak ktorąs boli glowa, to nie bedzie cpac pierwszej lepszej tabletki...
@webdruid: ale to myslisz, ze ketonal jest jedynym lekiem, ktory moze uszkodzic plod?
Ibuprom zra ludzie na kilogramy, a tez jest szkodliwy i tez nie jest na recepte.

Kobiety, o ktorych piszesz nie beda sie tak czy siak niestety przejmowac ciaza wcale - a swiadome to będą wolały się przemęczyć, niz brac nawet paracetamol, ktory teoretycznie w malych dawkach moze byc przyjmowany.
@Winyl-: Mylisz zagnieżdżenie zapłodnionej komórki jajowej z zapłodnieniem komórki (przez plemnik) bo obecnie przyszło mówić się o ciąży nie od zapłodnienia tylko od zagnieżdżenia zapłodnionej komórki jajowej. Faktycznie do zapłodnienia może dojść.
Zgarniasz masę plusów od podobnego sobie pospólstwa, pewnie tak samo uświadomionych. Wszystkich mi was żal.
@Agemaker: Niby taki wykształcony ale katolików od zjebow musi pocisnąć. Masz ojca ciapaka czy mama każe ci dymac na mszę i nie możesz
Mylisz zagnieżdżenie zapłodnionej komórki jajowej z zapłodnieniem komórki (przez plemnik) bo obecnie przyszło mówić się o ciąży nie od zapłodnienia tylko od zagnieżdżenia zapłodnionej komórki jajowej. Faktycznie do zapłodnienia może dojść.

Zgarniasz masę plusów od podobnego sobie pospólstwa, pewnie tak samo uświadomionych. Wszystkich mi was żal.

@Analityk: mnie żal ciebie, gościa, który nie ma pojęcia o antykoncepcji i powtarza bajki rodem z frondy. Idź, realizuj się, przekłuwaj prezerwatywy igłą. Może uratujesz
@Winyl-:
2. Antykoncepcja postkoitalna nie jest zakazana, a na receptę, wprowadzasz w błąd.
3. Do tej pory ketonal w postaci enancjomeru deksketoprofenu był dostępny bez recepty.
Ponadto, tak jak ktoś ci już wcześniej napisał, zapłodnienie nie jest tożsame z zagnieżdżeniem.
2. Antykoncepcja postkoitalna nie jest zakazana, a na receptę.

@Grossier: A o czym ja piszę? Napisałem, że jest zakazana? Zakazana bez recepty. A i to nie sprzedaje się jej w niektóych aptekach bo jakaś dziwna "klauzula sumienia" farmaceutów ;).

Ponadto, tak jak ktoś ci już wcześniej napisał, zapłodnienie nie jest tożsame z zagnieżdżeniem.

ja to napisałem.
@Winyl-: Co ty pieprzysz? Ani ładu , składu ni logiki. Za dużo ketoprofenu przenikającego przez łożysko do mleka kobiet karmiących gimbusów piersią. Do szkoły chłopcze!
@Winyl-:

2. Zakaż antykoncepcji awaryjnej bo hurr [..].

Tu piszesz, że jest zakazana. Nie może być coś jednocześnie zakazane i na receptę. Antybiotyki też nie są zakazane, mimo że są na receptę.

ja to napisałem.

Dokładnie, a to co napisałeś jest błędne.

Nie może dojść. Właśnie temu zapobiega wyrzut hormonów (w dużo większym natężeniu niż w tradycyjnej antykoncepcji, dlatego stosuje się ją tylko w niespodziewanych przypadkach, gdy zawiodły inne metody) -
Tu piszesz, że jest zakazana. Nie może być coś jednocześnie zakazane i na receptę. Antybiotyki też nie są zakazane, mimo że są na receptę.

@Grossier: Ale czemu urywasz cytat w połowie? Dalej piszę, że "zakaz" odnosił się do zakazu sprzedaży bez recepty. Tania manipulacja.

I znowu - plemnik się nie zagnieżdża, to blastocysta się zagnieżdża.

@Grossier: Ojojoj. Plemnik TEŻ się nie zagnieżdża. Sugerujesz, że w związku z tym, że nie