Wpis z mikrobloga

Dzisiaj jechałem taksówką i kierowca powiedział, że tylko debile co nie potrafią pracować i jeżdżą rozpadającymi się autami strajkują, bo Ci co dobrze świadczą swoje usługi nie mają problemów z klientami i zarobkami. Powiedział do tego, że Uber jest spoko i ze powinno się zlikwidować koncesje na taxi i wprowadzić po prostu opłatę za pozwolenie na przewóz osób.

U nas jak wiadomo, największe problemy mają Ci co najmniej robią...

#uber #taxi #warszawa
  • 75
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MrTrymer: ja chcę jeździć złomem z gościem który nie ma licencji ani ważnego przeglądu technicznego samochodu i c--j komukolwiek do tego. Swoboda zawierania umów panie, jak chcesz jechać z gościem z licencją to dzwonisz po takiego a nie jakieś odgórne g---o licencje i opłaty. Komuna to ludziom nigdy ze łba nie wyjdzie
  • Odpowiedz
@MrTrymer: Jeździłam nieraz na Podlasiu taksówkami i nigdy nie było problemów. Zawsze punktualnie, niedrogo, kierowcy porządni i kulturalni. Za to w Warszawie to jakiś koszmar. W życiu nie pojechałabym taksówką wieczorem spod dworców. Warszawa Zachodnia to największe skupisko patologii, gdzie taksiarze siedzą w jednym barze z menelami i innym szemranym towarzystwem i prowadzą pogaduszki.
  • Odpowiedz
@MrTrymer: No dokladnie. Ostatnio jechalem taxi spod Okecia. Czysto, kulturalnie i bez zadnej sciemy - zaplacilem 24 zlote. Porozmawialem troche z nim i generalnie typ zadwolony z zycia. Mowi, ze spokjnie dziennie 300 wyciaga na czysto. Wiec tylko zalezy ile mu sie dni w miesiacu chce jezdzic.
  • Odpowiedz
  • 0
To samo w Łodzi. U nas tylko 400400 ma problem bo tam jeździ szef związków taxi. Kiedyś kierowca z green cab to samo mi powiedzial, tzn że wstydzi się czasami tego że jest taksówkarzem odkąd zobaczył jak debile z 400400 ganiali kierowcę ubera po dworcu kaliskim :)
  • Odpowiedz
@MrTrymer: Dokładnie to samo było z nauczycielami - pamiętam, że pierwsi do przedmaturowych protestów zawsze szli goście, którzy odbębniali 18 godzin byle jak i narzekali, że tak mało im płacą i nie warto xD

Porządni belfrowie śmieszkowali sobie z tych protestów i nigdy z ich ust nie słyszałem nic o zarobkach, chociaż jak najbardziej należały im się podwyżki za rzetelną pracę. Ot, byli dobrzy, więc udzielali czasem korepetycji, fakultetów i
  • Odpowiedz
ja chcę jeździć złomem z gościem który nie ma licencji ani ważnego przeglądu technicznego samochodu i c--j komukolwiek do tego. Swoboda zawierania umów panie, jak chcesz jechać z gościem z licencją to dzwonisz po takiego a nie jakieś odgórne g---o licencje i opłaty. Komuna to ludziom nigdy ze łba nie wyjdzie

@zcaalock:

To zaprasza Kuba :D kraj komuchów ( ͡°
  • Odpowiedz
@iAmTS: takie są zasady głombie :)

żeby prowadzić przewóż rzeczy samochodem ciężarowym też potrzeba licencji dodatkowej oprócz samego prawa jazdy :)

W takim kraju żyjesz, albo wycofywać wszystkie licencje albo żadnej.
  • Odpowiedz
Porządni belfrowie śmieszkowali sobie z tych protestów i nigdy z ich ust nie słyszałem nic o zarobkach, chociaż jak najbardziej należały im się podwyżki za rzetelną pracę. Ot, byli dobrzy, więc udzielali czasem korepetycji, fakultetów i po prostu wychodzili na swoje pracowitością i solidnością.

@NoMercyIncluded:

I pewnie nie placili podatków od tego co zarobili na korepretycjach :)

czyli wychodzili na swoje złodziejstwem i oszustwem ( ͡° ͜ʖ ͡
  • Odpowiedz