Wpis z mikrobloga

Nie wiem po co dawać o to j-----e. Pewnie na PS4 też spoko wygląda. Największa zaleta z PC to nie rozdzielczość, tylko cena. Zaletą PS4 jest to, że od razu masz odpowiedniego pada do grania, a na PC jest różnie - chociaż też ludzie pewnie często mają.
  • Odpowiedz
@neib1: Cena czego? PC nie jest tańszy niż konsole. Gry są jedynie tańsze.

Zaletą pc jest to że możesz sobie podłączyć dowolny sprzęt i dowolnego pada i powinien on działać. Do tego dochodzi ogromna kompatybilność wsteczna (gry sprzed kilku lat zazwyczaj da się uruchomić na współczesnych pc).

Zaletą konsol z kolei jest zamknięte środowisko i sprzęt tylko pod daną markę z czego taki dualshock4, ps move, wi cośtam, ps vr,
  • Odpowiedz
@Lonilele: Jak kupujesz PSa to od razu masz pada. Sporo osób używających PC często nie ma pada albo używa pada do X360, który jest naprawdę spoko, ale nie nadaje się do n-----------k. I serio często tak jest - przynajmniej wśród moich znajomych. Jakbym nie miał padów do PSa, to bym i tak dla tekkena kupił jakiegoś innego. Niekończenie od PS, ale np. Xone.
  • Odpowiedz
@neib1:

Mówiłem o samej grze. Nie ciśnieniuj się tak.

Nie "ciśnieniuję" się, ale fakt źle cię zrozumiałem. Ostatni komentarz to taka ironia. Nie mam nic do konsol.

W przypadku tekkena na pc i konsole to masz rację z tym padem, ale z drugiej strony za tą różnicę w cenie pc-ps4 byłbyś w stanie bez problemu dostać dobrego pada do tej gry.
  • Odpowiedz
@typ711: Nową czy używaną? Bo z tego co widzę to "nówiki" chodzą po 1600-1700zł w wersji podstawowej ale może na zły sklep trafiłem. Do tego musisz dokupić grę za 220-270zł (według ceneo). To w najlepszym wydaniu masz 1800 zł bez telewizora.

edit, dobra widzę na ceneo że slimy chodzą po 1000zł najtaniej w promocji. Więc powiedzmy, że najniżej wyjdzie cię 1200zł bez telewizora.

Bo jeśli u----i to kleisz sobie składaka za 500zł
Kryspin013 - @typ711: Nową czy używaną? Bo z tego co widzę to "nówiki" chodzą po 1600...
  • Odpowiedz
@Kryspin013: w budzecie za ktory dostepna jest ps4pro to juz w ogole przepasc, konsola dysponuje moca obliczeniowa 4,2tflopa co jest poziomem gtx1060. do tego przy konsoli odchodzi zakup peryferii typu mysz, klawiatura, system. w konsoli masz dostep do swietnego audio co w budzetowym pc nawet nie jest brane pod uwage
  • Odpowiedz
@typ711: Powoli zaczynasz brzmieć jak ich reklamodawca.

Są dwie wersje GeForce 1060, jedna o wydajności 4,4 TFLOPa (6GB) i druga 3,9 TFLOPa (3GB). PS4pro według internetu ma 4,12 TFLOPa co bardziej przybliża go do tej słabszej wersji. GTX 970 jest na tym samym poziomi co 1060.

Ale to tylko surowe dane: 4,2tflopa 4,2tflopom nie równe, nie da się porównywać sprzętu tylko na wartościach
  • Odpowiedz