Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Czy udało się komuś z was wyjść ze #!$%@?? I nie mam tu na myśli kontaktów z różowymi, bo z tym akurat problemu nie ma. Bardziej mi chodzi o bycie życiową pipą, banie się wyzwań, rezygnację ze wszystkiego co wymaga trochę wysiłku, stagnację, niską samoocene, #!$%@? czasu na wypok/internety/gierki, brak samokontroli, nie rozwijanie się w dziedzinie której chcemy się rozwijać i ogólne zadowolenie z życia. Potrzebuje czyjejś autentycznej historii wyjścia z tego stanu, motywacji i top tipów. Mikro pomóż ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#feels #przegryw #wychodzimyzprzegrywu #motywacja #prokrastynacja #rozwojosobisty #depresja

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: sokytsinolop
  • 8
OP: @TheQuake toż mówię, że jeśli chodzi o kontakty z innymi ludźmi to aż tak #!$%@? nie jestem. Byłem w pracy, gdzie telefonu się używało przez całe 8h, więc tutaj nie mam jakiegoś problemu. Problem się zaczyna tam gdzie jest potrzebna wiara w siebie i swoje umiejętności, czyli np. rozmowa o pracę, egzaminy. Ten drugi przykład jest teraz na czasie (sesja), no i muszę być obryty prawie na 100% żeby pójść
@AnonimoweMirkoWyznania jesteś obsrany bo nie masz planu b. Ja szczerze mówiąc miałem w maju wywalone na matury bo studia to tylko jedna z opcji. Owszem, uczyłem się ale absolutnie na luzie podszedłem do każdego egzaminu, także czego Ci potrzeba? Planu B, albo nawalic się, brać coś na uspokojenie
@AnonimoweMirkoWyznania: Mam takiego jednego przyjaciela. Gość od dzieciństwa cierpiał na fobię społeczną i depresję, chodził do psychologa, brał leki na zaburzenia lękowe, kiepsko się uczył. Nie zdał matury, niemniej dzięki amnestii maturalnej Giertycha dostał się na studia, ale i tak ich nie ukończył. Do tego przez większość życia mieszkał w mieście bez perspektyw. Pamiętam, że wielokrotnie piliśmy w krzakach i marudziliśmy, jakie to życie jest #!$%@?, jednocześnie szukając złotego środka na