Aktywne Wpisy
UmbertoDalleMontagne +507
Nienawidze, ku*wa, hindusów i chciwych niemieckich patałachów z wierchuszki naszego #korposwiat. Przenieśli dział IT od utrzymania wewnętrznych systemów do Indii. Chłopaki z tego Taj Mahal technology team dostali misje w Q4'25 - migrację firmowej kadrowo-płacowej bazy danych do nowego systemu. Wiadomo, że takich rzeczy nie robi się na danych używanych na bieżąco. Oni też to wiedzieli, więc operowali na kopii jak bóg Butter Chiken przykazał. System udało się wdrożyć

Papileo +45
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Próbuję napisać głupiego hello worlda w OpenGL żeby wyświetlić cokolwiek ale ciągle jest wyświetlane puste białe okno. Poszukałem już trochę takich tematów na necie ale błędy w kodzie które tam były u mnie nie występują, nawet wziąłem taki kod żywcem z jakiegoś tutoriala i dalej nic. Budowanie zarówno na debug jak i na release daje taki sam rezultat.
źródło: comment_zehMsXQTgjTXnnXR8MT1BErp2p39PPfr.jpg
Pobierzjaką masz wersję opengl a jakich używasz shaderów?
btw. z tego co wygooglałem tło miało być niebieskie. Więc faktycznie coś ta f-cja renderFunction nie pykła...
@Jojne_Zimmerman: OpenGL 3.3, a co do shaderów to mam głupie pytanie po którym może się wszystko wyjaśnić...
trzeba implementować swoje shadery? W sensie nie ma jakichś najprostszych "defaultowych"? xD Bo jeśli nie to tu jest problem - nie
w tych bibliotekach którymi kiedyś się bawiłem trzeba było podawać swoje shadery, u góry każdego wersja
"#version 410 core ""layout ( location = 0) in vec4 offset; "
"void main(void) "
"{ "
" const vec4 vertices[] = vec4[]( vec4( 0.25, -0.25, 0.5, 1.0), "
" vec4(-0.25, -0.25, 0.5,