Aktywne Wpisy

Fosfofruktokinaza +139
A ja powiem że mi jest przykro jak patrzę na ten plakat. (╯︵╰,)
Nie chodzi o samo założenie, tylko o formę plakatu. Na dni tylko dla kobiet dało się zrobić ładny plakat ze zrelaksowanymi kobietami, nie trzeba było dorzucać zdjęcia przekreślonego konkubenta w brudnej koszulce.
Jestem obecnie wykluczona z 90% miejskich aktywności (nie pójdę z małymi dziećmi do kina, muzeum, na siłownię, restauracje i kawiarnie tylko takie z
Nie chodzi o samo założenie, tylko o formę plakatu. Na dni tylko dla kobiet dało się zrobić ładny plakat ze zrelaksowanymi kobietami, nie trzeba było dorzucać zdjęcia przekreślonego konkubenta w brudnej koszulce.
Jestem obecnie wykluczona z 90% miejskich aktywności (nie pójdę z małymi dziećmi do kina, muzeum, na siłownię, restauracje i kawiarnie tylko takie z
źródło: IMG_5307
Pobierz
JaZestarym +121
Dzwońcie po śmieciarkę, z tego już nic nie będzie #urodziny
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

Próbuję napisać głupiego hello worlda w OpenGL żeby wyświetlić cokolwiek ale ciągle jest wyświetlane puste białe okno. Poszukałem już trochę takich tematów na necie ale błędy w kodzie które tam były u mnie nie występują, nawet wziąłem taki kod żywcem z jakiegoś tutoriala i dalej nic. Budowanie zarówno na debug jak i na release daje taki sam rezultat.
źródło: comment_zehMsXQTgjTXnnXR8MT1BErp2p39PPfr.jpg
Pobierzjaką masz wersję opengl a jakich używasz shaderów?
btw. z tego co wygooglałem tło miało być niebieskie. Więc faktycznie coś ta f-cja renderFunction nie pykła...
@Jojne_Zimmerman: OpenGL 3.3, a co do shaderów to mam głupie pytanie po którym może się wszystko wyjaśnić...
trzeba implementować swoje shadery? W sensie nie ma jakichś najprostszych "defaultowych"? xD Bo jeśli nie to tu jest problem - nie
w tych bibliotekach którymi kiedyś się bawiłem trzeba było podawać swoje shadery, u góry każdego wersja
"#version 410 core ""layout ( location = 0) in vec4 offset; "
"void main(void) "
"{ "
" const vec4 vertices[] = vec4[]( vec4( 0.25, -0.25, 0.5, 1.0), "
" vec4(-0.25, -0.25, 0.5,