Wpis z mikrobloga

@Krupier: Z całym szacunkiem ale gotowane szparagi to gówno. Tylko smażone na maśle z solą i pieprzem. A po drugie, takie grube też są #!$%@?, bo mocno łykowate, zawsze wybieram cieniutkie. Potem ładnie chrupią a nie takie bebły w ustach.
@Krupier: Polecam krócej gotować szparagi. Po kolorze widać, że były gotowane trochę za długo i kolor jest już lekko wyblakły. Polecam do lekko osolonej i osłodzonej, gotującej się wody wrzucić na 2:30 min i natychmiast wyciągnąć szparagi i wrzucić do wody z lodem. Barwa zostanie świeżo zielona, a szparagi będą chrupiące i soczyste. I tak przy okazji dorzucę zdjęcie mojego śniadanka ;]
Pobierz m.....z - @Krupier: Polecam krócej gotować szparagi. Po kolorze widać, że były gotowa...
źródło: comment_K9HMPIFUmjslG3S7CNIGeWd8WfvpPW6W.jpg