Fajny materiał video z wczorajszego Marszu Równości w Gdańsku. Przyjazna i spokojna atmosfera, uśmiechnięte osoby młodsze, starsze, rodziny z dziećmi :) Niestety przedstawiciele #4konserwy musieli zgorszyć innych banerami z nagimi ludźmi/rysunkami kopulacji, obrażającymi hasłami i nienawiścią - chociaż była ich tylko garstka. #neuropa #lgbt #homoseksualizm #trojmiasto #gdansk #zwiazki
To te najbardziej odmienne osobniki sa motorem zmian
@Naxster: Ale kto powiedział, że zwykli homoseksualiści, chcą takich zmian, i chcą być kojarzeni z "odmiennymi osobnikami"? A są wrzucani do worka, z "końcami włóczni". Ktoś ich pytał jakich chcą reprezentantów?
przesuwajacego granicę akceptowalnosci.
Jaka jest żądana granica akceptowalności i czy marsze przebieranki w jakimkolwiek stopniu przybliżają do jej przesunięcia? Czy gdyby to była normalna parada z tęczowymi flagami, zamiast dildosów, dzikich
@MichasQGP: @Aerials: Co potrzebnego/przydatnego widzicie np. w marszu niepodległości lub pielgrzymkach, czego nie dostrzegacie w marszu równości?
Pozwolę sobie uprzedzić kilka odpowiedzi.
Marsz niepodległości jest upamiętnieniem ważnego wydarzenia w polskiej historii Marsze równości upamiętniają wydarzenia z historii świata i próbują wpłynąć na zaistnienie ważnego wydarzenia w historii Polski, a także stanowią doskonałą lekcję demokracji w postsowieckim państwie, który
@MichasQGP wgl takie marsze to bzdura dla mnie. Przebieranie sie w jakies stroje i wygladanie jak #!$%@?.. nikt nie bedzie takich ludzi traktowal normalnie. Nawet sami geje smieja sie z takich pedalow. Facet to ma byc facet a nie #!$%@? nawet jak jest gejem.
@alkan: Ktoś wspominał, coś w tej dyskusji o pielgrzymkach, czy marszu niepodległości, że wyskakujesz jak Filip z konopi i walisz ścianą tekstu? Już #!$%@?ąc od tego, że pielgrzymka ma wymiar religijny i duchowy, więc nie jest to manifestacja czegokolwiek, a jedynie forma pokuty, czy podziękowania Bogu.
To dlaczego "a po co to", "a bo przeszkadza to", "a bo dzieli ludzi to" itd. pojawiają się wyłącznie w kontekście marszów równości?
@MichasQGP: To dlaczego "a po co to", "a bo przeszkadza to", "a bo dzieli ludzi to" itd. pojawiają się wyłącznie w kontekście marszów równości?
@alkan: pytasz się mnie osobiście? Jakbyś mnie znał, to byś wiedział że tak samo kwestionuje wiele innych wydarzeń. Akurat pytam "po co" ten marsz, bo temat tego dotyczy.
Ktoś wspominał, coś w tej dyskusji o pielgrzymkach, czy marszu niepodległości
@RatedR: Nie wspomniał, ale choćby ziarenko doświadczenia życiowego pozwoli na wysnucie wniosku, że w przeważającej części osoby, które mają problem z marszem równości, są zagorzałymi fanami różnych "prawilnych" spędów.
#!$%@?ąc od tego, że pielgrzymka ma wymiar religijny i
@RatedR: To naprawdę jest bardzo proste, w Polsce jest naprawdę bardzo wiele ludzi, którzy maja swój wymarzony świat i pewne osobniki tam nie pasują. Jak osoby LGBT, których to prawica chciałaby nie widzieć. Odesłać na jakieś mityczne leczenie, zamknąć w pokoju (tak czytałem już wyrzygi jednego osobnika który mówił, ze gejem można być sobie w pokoju a poza nim ma się zachowywać jak hetero, albo nie wychodzić) i udawać, ze nie istnieją. I 90% ruchu LGBT robi dokłądnie wszystko, by pokazać TAKI #!$%@?. Istniejemy i istnieć będziemy. Wszyscy wy którzy boicie się przyznać do bycia sobą, my was wesprzemy. Tylko tak jak wśród prawicy sa nakręcające się oszołomy w zaciszu swoich umysłów rozwijając wizję obozów dla "pedalstwa" tak wśród LGBT są ludzie gotowi chodzić z dildosem na czole byleby walczyć ze swoim kontrprzedstawicielem.
Dlatego ja uważam, ze są bardzo potrzebni. Dopóki będą istnieć ultraprawicowcy z wizjami obozów, tak muszą istnieć rozebrani "pedzie" z dildosami na czole. Oh nie ma takich ultraprawicowców? No to tych dildosów też nie ma. Ja nie spotkałem nigdy przenigdy takiego osobnika, a ty? No
Akurat pytam "po co" ten marsz, bo temat tego dotyczy
@MichasQGP: 1. Przede wszystkim, żeby wszystkim osobom LGBT zastraszonym i zahukanym przez własne rodziny oraz propagandę sączącą się ze szkoły, Sejmu i Kościoła pokazać: "nie bójcie się, wszystko jest z wami w porządku i macie prawo żyć tak, jak chcecie".
2. Żeby pokazać prawicowcom, że nie damy się zastraszyć, że istniejemy i że nie będziemy pokornie się godzić na ich "objawioną"
@alkan: spoko, tylko forma moim zdaniem nietrafiona. Te marsze oddalają was od reszty ludzi. Są nachalne, a siłą nikogo do siebie nie przekonacie. Takie moje zdanie.
@artpop: wprowadzenie związków partnerskich absolutnie nic nie zmieni w moim życiu. I to jest właśnie powód, dla którego jestem za ich wprowadzeniem. Pozdrawiam.
jakie marsze byłyby różnorodne, tu geje, tu lesbijki, tu transeksualiści, między nimi zwierzęta
@WybitnyIntelektualista: Marsze równości są inkluzywne, narodowców również zapraszamy. :) Szczególnie że spora część z nich i tak na taki marsz powinna przyjść.
@Naxster:
Ale kto powiedział, że zwykli homoseksualiści, chcą takich zmian, i chcą być kojarzeni z "odmiennymi osobnikami"?
A są wrzucani do worka, z "końcami włóczni". Ktoś ich pytał jakich chcą reprezentantów?
Jaka jest żądana granica akceptowalności i czy marsze przebieranki w jakimkolwiek stopniu przybliżają do jej przesunięcia? Czy gdyby to była normalna parada z tęczowymi flagami, zamiast dildosów, dzikich
Pozwolę sobie uprzedzić kilka odpowiedzi.
Marsz niepodległości jest upamiętnieniem ważnego wydarzenia w polskiej historii
Marsze równości upamiętniają wydarzenia z historii świata i próbują wpłynąć na zaistnienie ważnego wydarzenia w historii Polski, a także stanowią doskonałą lekcję demokracji w postsowieckim państwie, który
@alkan: czytam pierwsze zdanie i już dalej nie czytam, bo ja nie widzę nic przydatnego w żadnym z tych wydarzeń.
Ktoś wspominał, coś w tej dyskusji o pielgrzymkach, czy marszu niepodległości, że wyskakujesz jak Filip z konopi i walisz ścianą tekstu? Już #!$%@?ąc od tego, że pielgrzymka ma wymiar religijny i duchowy, więc nie jest to manifestacja czegokolwiek, a jedynie forma pokuty, czy podziękowania Bogu.
Jakbyś
Komentarz usunięty przez moderatora
@alkan: pytasz się mnie osobiście? Jakbyś mnie znał, to byś wiedział że tak samo kwestionuje wiele innych wydarzeń. Akurat pytam "po co" ten marsz, bo temat tego dotyczy.
@RatedR: Nie wspomniał, ale choćby ziarenko doświadczenia życiowego pozwoli na wysnucie wniosku, że w przeważającej części osoby, które mają problem z marszem równości, są zagorzałymi fanami różnych "prawilnych" spędów.
Tylko tak jak wśród prawicy sa nakręcające się oszołomy w zaciszu swoich umysłów rozwijając wizję obozów dla "pedalstwa" tak wśród LGBT są ludzie gotowi chodzić z dildosem na czole byleby walczyć ze swoim kontrprzedstawicielem.
Dlatego ja uważam, ze są bardzo potrzebni. Dopóki będą istnieć ultraprawicowcy z wizjami obozów, tak muszą istnieć rozebrani "pedzie" z dildosami na czole. Oh nie ma takich ultraprawicowców? No to tych dildosów też nie ma. Ja nie spotkałem nigdy przenigdy takiego osobnika, a ty?
No
@MichasQGP:
1. Przede wszystkim, żeby wszystkim osobom LGBT zastraszonym i zahukanym przez własne rodziny oraz propagandę sączącą się ze szkoły, Sejmu i Kościoła pokazać: "nie bójcie się, wszystko jest z wami w porządku i macie prawo żyć tak, jak chcecie".
2. Żeby pokazać prawicowcom, że nie damy się zastraszyć, że istniejemy i że nie będziemy pokornie się godzić na ich "objawioną"
Komentarz usunięty przez autora
@WybitnyIntelektualista: Marsze równości są inkluzywne, narodowców również zapraszamy. :) Szczególnie że spora część z nich i tak na taki marsz powinna przyjść.
@Piromanx: z tego samego powodu, dla którego wy katole blokoujecie miasto swoimi ciemnogrodzkimi obrządkami i wykonywaniem czarów na ulicy.