Wpis z mikrobloga

W sumie to nawet chciałbym, żeby Biedroń został prezydentem z czterech powodów:
1. Po ultra-prawicowych rządach PiS przyda się ktoś lewicowy dla kontrastu.
2. W Polsce tak naprawde nigdy nie było lewicowego prezydenta (owszem był Kwaśniewski, ale z niego to tak bardziej post-komunista, a nie lewak).
3. Ból d--y narodowców po wyborze prezydenta geja będzie taki uroczy. :)
4. WYOBRAŻACIE SOBIE TE WSZYSTKIE NIEPOPRAWNE POLITYCZNIE PASTY I MEMY O BIEDRONIU, KTÓRE SIE WTEDY POJAWIĄ! TO BĘDZIE WSPANIAŁE. ( ͡° ͜ʖ ͡°)-
#neuropa #4konserwy #robertbiedron #biedron #biedron2020 #polityka
Stooleyqa - W sumie to nawet chciałbym, żeby Biedroń został prezydentem z czterech po...

źródło: comment_2mk3ftUkPHV3meZ2jbwuWDI8PBNJFeUG.jpg

Pobierz
  • 136
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@krychu789: Bo niektórzy myślą że konserwatyzm oznacza stagnację itd. A to nie prawda. Nie da się zatrzymać zmian. Ważne by zmiany odbywały się na tyle szybko by społeczeństwo "dorosło" do nich.Można to robić rewolucyjnie i krwawo, albo powoli tak by nie było potem nienawiści, wojny, krwi, śmierci i powtórki z rozrywki. Konserwatyzm też stara się utrzymać stare tradycje, właśnie z tego względu że są... stare i znane - spajają pokolenia.
  • Odpowiedz
@Stooleyqa: a ja bym nie chciał bo to negatywny przykład dla ludzi chcących osiągnąć coś w polityce, zamiast na robocie społecznej to można by się było wybić na topowego polityka na happeningach i tylko byciu przedstawicielem jakiejś malutkiej grupy ludzi. Jego droga do dużej polityki nie wiodła poprzez udane inicjatywy najpierw osiedlowe, potem miejskie, potem wojewódzkie itd tylko poprzez bycie politykiem homoseksualistą. Akurat to było na "topie" to pieniądze do
  • Odpowiedz
@Loloman:

Moje poglądy konserwatywno-antykościelne-wolnościowe

To brzmi jak sprzeczność wewnętrzna. Chyba że chodzi o konserwatyzm wyłącznie w kwestiach w rodzaju budżetu państwa czy polityki fiskalnej. Wtedy jednak lepiej użyć słowa 'libertarianizm' niż tego dziwacznego combo którego użyłeś.
  • Odpowiedz
@comrade wyjaśniałem. Antykościelnie nie znaczy że nie chcę w kraju tradycji kościelnych czy usuwać historię kościoła i jego wpływ na nasze społeczęństwo oraz oddzielam religie od kościoła. Nie jest to w ogóle sprzeczne.
  • Odpowiedz
@Loloman:

No to podniósłbyś rękę za ustawą regulującą np aborcję albo związki homo na wzór taki jak jest obecnie np w Niemczech albo w UK?

Większość osób które określa się mianem prawicy stwierdzi że byłaby zdecydowanie przeciw takiej ustawie.
  • Odpowiedz
@Stooleyqa: Ty chyba k---a nigdy nie słyszałeś czym charakteryzują się prawicowe poglądy. Na ten przykład jestem osobą bardzo "progresywną" światopoglądowo, jednakże wciąż mam prawicowy pogląd na gospodarkę. Światopogląd ma dokładnie NIC do gadania w tej sprawie, to wzięło się z tego, że osoby otwarte i tolerancyjne mają też zazwyczaj socjalistyczne zapędy, i chcą dostawać pieniążki za nic, ot stereotyp powstał ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz