Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Mam #pytanie z zakresu #psychologia i również #psychiatria . Chodzi mi o nadmierne fantazjowanie, marzenie, układanie w głowie jakiś wydarzeń, dialogów. Wpadam w taki dziwny trans. Wygląda to tak, że chodzę w kółko po pokoju przez 20 min i układam w głowie różne scenariusze. Mam ich pewnie z kilkanaście. Czasami do nich wracam, ulepszam je, modyfikuję. Zdarza się, że się nimi bardzo wzruszam. Wtedy chodzę od ściany do ściany i płaczę. Przykładowe to, że pojechałem do Szwecji na jakieś szparagi i udaremniłem zamach, albo mecze w lidze mistrzów ( kto strzelił, w której mniej więcej minucie itd.). Dokładnie wymyślam wtedy dialogi, np. co powiedziałem jakiejś tam dziennikarce, albo dokładnie co powiedział Włodek Szaranowicz. Robię to tak mimowolnie, jakbym wpadał w trans. Możecie mi dać jakąś diagnozę? Czy to jest jakieś zaburzenie, jak się nazywa i może co mam z nim robić.
#pytaniedoeksperta ##!$%@?

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Asterling
  • 8
@AnonimoweMirkoWyznania normalne nie masz się czym przejmować większość ludzi generuje w myślach różne doskonałe wg nich sytuację czy to z przeszłości czy przyszłe. Każdy z nas chce czegoś co go podbuduje. Rozległy temat nie chce mi się pisać na tel.