Aktywne Wpisy
Tu-mleko +9
#pokazmorde to ja, 38 lat.
Napiszcie co macie najgorszego, że low quality bait, że wieloryb, że dziwny kolor włosów i kolczyk jak u krowy, lecimy z inwektywami!
Napiszcie co macie najgorszego, że low quality bait, że wieloryb, że dziwny kolor włosów i kolczyk jak u krowy, lecimy z inwektywami!
Melancholijny_Czlek +213
Teraz sobie wyobraźcie, że Putinowi faktycznie udaje się ta cała operacja w 3-4 dni (a niektórzy twierdzą że niewiele brakowało), Zełenski zostaje zabity, państwo sparaliżowane, Ukraińscy żołnierze otrzymują komunikaty żeby się nie bronić.
Mamy więc szybkie, spektakularne zwycięstwo Rosjan, którzy przed wojną mieli opinię niezwykle sprawnej i silnej armii, a teraz to wrażenie zostaje spotęgowane x2.
Amerykanie skompromitowani ucieczką z Afganistanu, wtargnięciem na capitol szamanów z bizonimi rogami, pozbawieni wiary w siebie
Mamy więc szybkie, spektakularne zwycięstwo Rosjan, którzy przed wojną mieli opinię niezwykle sprawnej i silnej armii, a teraz to wrażenie zostaje spotęgowane x2.
Amerykanie skompromitowani ucieczką z Afganistanu, wtargnięciem na capitol szamanów z bizonimi rogami, pozbawieni wiary w siebie
Mireczki, co byście zrobili? Proszę o radę. Sytuacja będzie przedstawiona w skrócie, napiszę najważniejsze wątki.
Wyobrażcie sobie, że mieszkacie ze swoja druga półówką (DP) juz od 5 lat w wynajmowanych mieszkaniach (oboje lvl 27). Nie macie jeszcze ślubu, nie zarabiacie za duzo, obecnie wynajete mieszkanie- standart normalny, centrum, wlaścicielka super.
Nagle dowiadujecie się że rodzice DP kupuja mieszkanie. Na początku dostajecie informacje, że kupują je dla siebie.
Później okazuje się, że chyba jednak dla was. Rodzice DP nie rozmawili z Tobą czy przy Tobie o tym, wszystkiego dowiadujesz się od zdawkowych informacji od DP (mieszkają w tym samym miescie, widujemy się). Gdy chcesz dopytac DP o szczegóły to wciaż słyszysz ze jeszcze nic nie wiadomo, jeszcze jest czas.
Pozniej nagle DP oznajmia, że rodzie odbieraja właśnie klucze do mieszkania. Ty nadal nie masz żadnych info, wciaz rodzice DP udają, że nie ma tematu.
I teraz najważniejsze: gdy w koncu doprosisz DP o jakieś szczegóły to dowiadujesz się, że będziecie płacić normalny wynajem (100 zl mniej niz w obecnym mieszkaniu, ale dojdą koszty transportu dla nas obojga bo przedmieścia) oraz że musicie urządzić część mieszkania. Mieszkanie nowe, 10m2 wieksze od poprzedniego.
Mieszkania jest ich, nie mają zamiaru przepisać go na DP, a już na pewno nie na Was oboje.
Czy ja jestem dziwny, że wydaje mi się to nie w porządku, że musicie płacic normalny wynajem oraz urzadząć to mieszkanie, ktore nigdy raczej nie bedzie wasze? Czy słusznie obawiam się, że to rodzice DP beda wlascicielami i beda wtrącac się w nasze zycie tam? Czy to ok, że do tej pory ani razu ze mna o tym nie rozmawiali?
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: sokytsinolop
Oni uznali, że skoro przez 5 lat się nie zareczyles to albo nie traktujesz jej poważnie albo w ten sposób Cię przekupia. Jeżeli nie traktujesz jej poważnie to przynajmniej zabezpiecza jej przyszłość a Ty dołożysz im się do kredytu, a jeżeli Cię przekupia to dostaniesz mieszkanie na współwłasność małżeńska po ślubie lub po spłaceniu kredytów. Zabezpieczają interes
@100mph: Ekspertem w sprawach rozwodowych nie jestem, ale czy nie bezpieczniej jest dać dziecku mieszkanie przed jego ślubem? Wtedy z rozwodu wychodzi z mieszkaniem, a nie jedynie jego częścią.
Sam zadzwoń do nich i im powiedz co myślisz a nie żeby ur gf gadała.
Układ mega chory
@AnonimoweMirkoWyznania: a teraz pomagasz spłacić obcej osobie, to co to kurde za różnica?
@AnonimoweMirkoWyznania: Mieszkaj tam gdzie mieszkasz i udawaj, że nie ma tematu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@AnonimoweMirkoWyznania: W czym lepszy komfort? Urządzeniu mieszkania po swojej stronie i wydawaniu kasy na to?
Nie chce odmawiać rodzicom - lampka alarmowa. Pępowina odcięta na pewno?
@AnonimoweMirkoWyznania: pewna jesteś?
z mało czego mam taką beką jak z polskich "muzułmanek" płacących własnemu facetowi za możliwość spania w jego łóżku xD
istnieje coś bardziej poniżającego dla kobiety?
Z grubsza, jako niebieski pasek, wolałbym to najpierw przegadać z moim różowym i potem dopiero podejmować jakieś decyzje. BTW Pytanie na boku, ale czy twój niebieski jest jedynakiem?
Komentarz usunięty przez autora
Super skrót.
http://www.urbandictionary.com/define.php?term=dp
@kaeres: Czemu jeszcze z nim mieszkasz?
Ja sobie nie wyobrażam, żebyśmy sobie takie #!$%@? teksty z różowym podczas kłótni mówili
DLA TYCH CO NIE ZAUWAŻYLI - OP TO KOBIETA, NIE FACET
Tzn, dobra, nic nie mówię, nie moja sprawa. :)
W internecie nie ma kobiet.
Komentarz usunięty przez autora