Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 65
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

aha czyli za wzrost PO nie odpowiada PO tylko "brak zapaści" i "reformy PiS", które pis jakoby dokonał przez 2 lata swoich rządów wspólnie z samoobroną i LPR. Za wzrost za czasów PiS natomiast odpowiada tylko pis. Nie widzisz, że to co gadasz jest głupie i nielogiczne?
  • Odpowiedz
To w końcu miała czy nie miała wyższego wzrostu od sąsiadów? Możliwie prosto poproszę, optymalnie to tak/nie.

@Tajch: Przy PKB liczonym w PLN, czy tak jak u innych w EUR?
  • Odpowiedz
@kuban99: Pozwolę sobie zauważyć, że wg wielu ekonomistów ważniejsze od obniżki podatków było potężne osłabienie złotówki, które pozwoliło Polsce zamortyzować skutki kryzysu konkurencyjnym eksportem.
Ciekawostka - ekonomiczny (i nie tylko) ignorant Piłsudski, ślepo trzymając się parytetu złota i nie pozwalając złotówce się osłabić przyczynił się do tego, że Wielki Kryzys w Polsce miał tak ciężki przebieg. I to w sytuacji, gdy nawet Wielka Brytania dewaluowała funta.

@krzychol66: w
  • Odpowiedz
@kuban99: nie wiem o jakich funkcjach liniowych mówisz. Wzrost PKB to nie jest żadna funkcja matematyczna. Po prostu opis statystyczny. Na wykresie wyraźnie widać wzrost gospodarczy w latach 2008-2016, większosć tego okresu rządziła PO. Nie twierdze, że rządy PO są przyczyną wzrostu, bo przyczyn jest pewnie wiele. Ale dopatrywanie się wszędzie zasług PiS-u jest po prostu śmieszne.
  • Odpowiedz
@kuban99: Z pewnością popyt wewnętrzny miał swój duży udział - nie podejmę się jednak oceny, co miało jaki udział i który był dominujący - dla mnie to zbyt trudny temat.
  • Odpowiedz
Troll

Polglowek

platformy zlodziei

zlodzieja tuska

@kuban99: nawet najbardziej merytoryczna i rzeczowa opinia wyrażona takim językiem klasyfikowana jest przez ludzi inteligentnych jako mało wartościowa, radzę poduczyć się retoryki by umieć obrazić adwersarza, tak by ci za to podziękował
  • Odpowiedz
@Tajch: No i prawidlowo, aczkolwiek czasem warto poszukac u zrodel tylko po to zeby sie poklocic nawet jak nie ma sie racji. To bardzo rozwija zdolnosci analityczne, ale to trollom z neuropy raczej przeszkadza niz pomaga...
  • Odpowiedz
@kuban99: No eloł, ale ja też się czuję trollem z neuropy :)
Ale jako ekonomista muszę też przyznać, że zgłębienie tego tematu to poza moją specjalizacją.
  • Odpowiedz