Wpis z mikrobloga

Powrót na plac po 3 tygodniach, od razu na MT-07 i załamałem się xD Przez pierwsze 20-30 min musiałem sobie przypomnieć jak się wszystko robi... Jakiś strach mnie opanował bo czuć moc w tym moto xD Być może w głowie siedział ciągle szczupak bo ostatni raz z MT widziałem się właśnie wtedy.
Powoli zaczynam przekonywać się do tego by nie brać od razu 600cc tylko może R3 lub Kawasaki 300 i przez rok się pouczyć...

#motocykle
  • 40
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Oskarek89: Kup se jakąś mniejszą używkę jak masz wątpliwości, albo chociaż pójdź się taką przejechać.
Dziura budżetowa spowodowała, że nie kupiłem sobie fabrycznej cb500f i chyba zaczynam się z tego cieszyć. Bo dzięki temu pojeździłem na GS500 i ojcowej VLX 600. I zaczynam dochodzić do wniosku, że poczekam do przyszłego roku i kupię sobie CB650F ( ͡° ͜ʖ ͡°)

• Odpowiedz
@Oskarek89: wyjezdziles w życiu kilkanaście godzin to się nie spodziewaj że już wyrobiłes pamięć mięśniową, nawyki i jazda będzie naturalna. Ja zrobiłem prawko i moto kupiłem 1,5roku potem. Na prawko śmiało się bez problemu, a jak przyszło mi usiąść po tym 1,5roku na svke to nerwowka straszna była.
  • Odpowiedz
@Oskarek89: wiem, że zaraz powiedzą, że herezje prawię, ale jak bierzesz nowoczesny motocykl z ABS etc. i masz coś we łbie, to możesz pomyśleć nad czymś z większą mocą (koło 60-80KM) - z mojego doświadczenia, to masa jest większym problemem - niby powinienem zamknąć ryj, bo jeżdżę na 48-konnym XT660R (wyglądającym jak z ruskiego bieda-Mad Maxa, ale kiedyś zacznę dbać), ale jednak... ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Lketoglutaran: na odlewniczej, badanie wzroku u lekarza przed zapisami na prawko? XD
Zakryj jedno oko i powiedz jaką literkę widzisz i te kółka w których widać jakieś liczby xD ale ja tam nic nie widziałem więc zapisał że lekki dalton ale na moto nie przeszkadzało
  • Odpowiedz
@Oskarek89: swoją drogą, musi być sportowo? Bo w tej cenie to o "sporta" nówkę ciężko, ale sporo fajnych motocykli do 35 tysięcy można wyrwać, np. takie coś (ja się nie znam, to tylko losowa maszyna od znanego producenta ):
https://www.yamaha-motor.eu/pl/products/motorcycles/sport-touring/tracer-700.aspx

I mocy więcej (ale w granicach rozsądku) i podróżuje się wygodniej... Chociaż te 48KM w sumie to ci na początek pewnie wystarczy, bo mi jakoś bardzo mocy nie brakuje, ale
  • Odpowiedz