Wpis z mikrobloga

Kamil Glik - Polski piłkarz, którego chyba każdy zna. Dzięki świetnym występom w Torino, Monaco czy także w naszej Narodowej Reprezentacji zyskał dziesiątki tysięcy fanów na całym świecie. Osobiście zdobył wiele wyróżnień jako piłkarz prowadząc Torino, którego przez 3 sezony był kapitanem do najlepszych wyników od lat, lecz czysto piłkarskie osiągnięcia mogą i chyba jednak są już niczym w porównaniu do jego zachowania na boisku piłkarskim w niejednym momencie.

1. Grudzień 2012 roku. Derby Turynu - Juventus vs Torino. Kamil Glik w 35 minucie meczu w brutalny sposób atakuje obiema nogami kostkę przeciwnika - Emanuele Giaccheriniego. Od razu dostaję czerwoną kartkę a media we Włoszech zawrzały.

Brutal1

2. Sytuacja, która miała miejsce w naszej reprezentacji. Polska vs Kazachstan, gdzie to Glik "podnosi" leżącego na ziemi Kazacha.

Brutal2

3. Sytuacja z wczoraj. Kamil Glik w brutalny sposób i z premedytacją co widać po jego twarzy atakuję nogę przeciwnika a dokładnie wybiera kolano przeciwnika -
Gonzalo Higuaina.

Brutal3

Mój wpis to nie jest żaden atak wymierzony w Kamila, ale po prostu pokaz jego chamskich zachowań na przestrzeni tylko ostatnich 5 lat i to tylko tych najbardziej chamskich. Nasza reprezentacja narodowa już niedługo może zapewnić sobie udział w Mistrzostwach Świata w Rosji, a Kamil Glik jest jej podstawowym elementem. Jaką możemy mieć teraz pewność, że w kluczowych momentach na tych zawodach Glik swoim zachowaniem nie zaprzepaści tej wielkiej szansy? Czy jak Polska będzie grać z Argentyną czy reprezentacją Włoch to czy Glik znowu będzie "polował" na piłkarzy Juventusu? Tak nie może się stać.

Takie zachowanie nie jest normalne. Jak zauważył mirek @thisisthesix Kamil przed meczem z Juventusem "na twitterze polubił wpis fana Interu który napisał mu aby połamał nogi dla Dybali" a wcześniej na swoim fp umieścił zdjęciu z brutalnego faulu na piłkarzu Juventusu. To może oznaczać, że Kamil swoje zachowanie planował już wcześniej co jest po prostu kompletnie niepojęte. Zawodowy piłkarz a zachowanie jak morderca. W wywiadzie którego udzielił po meczu Glik nie ma sobie nic do zarzucenia, żadnej skruchy czy sumienia. Kamil może mieć jakiś problem o którym nikt nie wie. Dla dobra nie tylko siebie jak i klubu czy reprezentacji powinien udać się na spotkanie z psychologiem, bo taki gniew może mieć wiele przyczyn i tylko specjalista będzie mógł ocenić i pomóc mu.

Kamila zawsze ceniłem za jego grę, ale te zachowania pewnie nie tylko mi przyćmiły jego piłkarskie sukcesy.

tl;dr Kamil ma poważny problem

#juventus #mecz #pilkanozna #reprezentacja #ligamistrzow #psychologia
Saganis - Kamil Glik - Polski piłkarz, którego chyba każdy zna. Dzięki świetnym wystę...

źródło: comment_SPWn1W3ZrjsalA0ZYwxvICZp3w4R5piG.jpg

Pobierz
  • 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Saganis: Nie będę się licytował która sytuacja była brutalniejsza ponieważ obie mogły skończyć kontuzją. Jakie znacznie ma czy zrobił z powodu nienawiści klubowej, osobistej czy jakimkolwiek innej?
  • Odpowiedz
@Saganis: A p--------z pan, Gatusso jako defensywny pomocnik grał mega brutalnie, a byl uwielbiany, bo byl skuteczny w opór. Ile razy ten ten gosc r----------l luki brwiowe to pała mała, a nikt nie mowil o nim jako o brutalu tylko jako o skutecznym defensorze. Taki glik mu brutalnoscia nie dorasta nawet do getrów, a skutecznoscia owszem. Glik jest obronca taka natura jego pozycji, ze zdarzaja sie brutalne faule, ale nie
  • Odpowiedz
@prnppp: Zalecałbym Ci dokładniej przeczytać to co napisałem. Moje określenie "morderca" było w kontekście tego, że Kamil mógł swoje zachowanie planować już przed meczem.
Tak wiem. Nie skojarzyłem na początku, ale to był tylko jeden z przykładów na jego fp

@zottwisnia: xD
  • Odpowiedz