Wpis z mikrobloga

Polska jak zawsze 100 lat za murzynami. Cały reddit do każdego builda ~800-1000$ poleca Ryzena 5, a tutaj bóldupienie że jest trochę mniej wydajny w grach ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Ludzie jak chcecie coś złożyć to broń boże nie dajcie się omamić psycho fanom intela z mirko. Nie mówię że Ryzen jest idealny, ale warto wyrobić sobie swoje zdanie. Ja przeczytałem kilkanaście artykułów i dziesiątki wartościowych popartych źródłami komentarzy i wiem że chociaż PC składam głównie do grania to Ryzen 5 1600 jest dla mnie najlepszym wyborem.

Nie pozdrawiam ludzi którym się wydaję że monopol Intela to dla nich dobra sprawa, no chyba że lubią być waleni w czoko, to wtedy rozumiem tą jednostronną miłość xD

#pcmasterrace #intel #ryzen
Pobierz Wirtuoz - Polska jak zawsze 100 lat za murzynami. Cały reddit do każdego builda ~800-...
źródło: comment_f0Zba3zyYgPuIHKjfbxG1NapZ4emK5iy.jpg
  • 54
Nie pozdrawiam ludzi którym się wydaję że monopol Intela to dla nich dobra sprawa, no chyba że lubią być waleni w czoko, to wtedy rozumiem tą jednostronną miłość xD

@Wirtuoz: fanbojstwo osiągnęło swój szczyt po ostatnim info gdzie dają #!$%@? "glut" do 7700k i zalecają żeby procesora nie podkręcać. #!$%@?, nie podkręcać procka z odblokowanym mnożnikiem i są fanboje, którzy twierdzą, że jest wszystko ok, bo trzeba tylko zdjąć osłonę z
@Wirtuoz: Czy według Ciebie ja, który czekałem miesiąc na premierę R7 1700 i w dniu premiery wziąłem 7700K od razu po zobaczeniu jak źle radzi sobie ten procesor (R7 1700) w grach to jestem głupi i zamknięty? Czy to tyczy się tylko R5 1600?
@RayColl_PL: R7 nigdy nie miał być do gier, więc trochę nie rozumiem nastawienia, ale jezeli podjąłeś świadomą decyzję to twoja sprawa, mi chodzi o ludzi którzy nie widzą zalet ryzena bo po prostu nie chcą ich widzieć ;) bo INTEL LEPSZY!!!!11 xD

Chociaż widziałeś już twój wpis gdzieś o "debilo fanach" amd, więc sam sobie odpowiedz jakie masz nastawienie :)
@Wirtuoz: Jeśli ktoś chce komputer stricte pod gry to intel jest lepszy. Jeśli gry go nie interesują to bierze Ryzena. Nie trzeba się tutaj nad niczym rozwodzić. A argument, że "a bo monopol intela" jest bez sensu w tym przypadku. Nie mam zamiaru kupować słabszego ryzena pod gry tylko po to, żeby polepszyć wyniki sprzedaży amd. Jeśli wydadzą produkt lepszy albo tak samo dobry w tej samej cenie to kupie amd.
@Wirtuoz: W twoim tak, ale zdecydowana większość gier potrzebuje mocnych rdzeni a zdecydowana większość graczy gra właśnie w takie gry i dopłacenie 80 zł do 7600K albo zapłacenie 1k za 7600 bardziej się opłaca, bo nawet jeżeli odstaje to jest to parę klatek - Ryzeny w jednych są lepsze a w innych spadają do i3. Nie każdy zacznie renderować tylko po to by pokazać wyższość Ryzena i sam pewnie niestety postawię
@Cinoski: @Desann: aktualnie w grach oba procesory intel i amd radzą sobie na takim poziomie ze różnicy nikt w praktyce nie zauważy, a jeżeli już teraz odpalisz sobie na drugim monitorze twocha czy cokolwiek to Ryzen już będziue wgrywał, a w przyszłości.. cóż przyszłość jest Ryzena, intela kolejna i5 będzie 6 rdzeniowa btw

Ale ja tutaj nie chce nikogo do Ryzena namawiać, chodziło mi tylko o idiotyzm niektórych co do
@Wirtuoz Może tam stosunek cenowy jest lepszy? Pewnie też częściej mogą sobie pozwoli na ulepszanie PC bo zwyczajnie są bogatymi spoleczenstwami wtedy jedna podstawka u AMD jest plusem. W Polsce jeszcze często kupuje się PC i trzyma się go tak długo (czasem ze zmiana gpu ) aż już jest starociem.
@Variv: cenowo stosunek jak u nas, co do ulepszania to bym nie powiedział, ryzen wlasnie jest polecany miedzy innymi dlatego ze w przyszlosci bedzie jeszcze lepszy tzn za kilka miesecy, rok, dwa
@Desann: @Cinoski: Co to znaczy komputer do gier? Ten argument pada prawie za każdym razem, a treści w nim tyle co nic...
W 90% przypadków klatki ograniczy GPU. Do GTX 1070 wyniki R5 vs i5 7600k są identyczne, a nawet lepsze w 0.1%. Wiadomo, że najpopularniejsze gpu są poniżej poziomu tej karty. Ponadto są parowane w 95% z monitorami 1080p/60hz ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Ryzeny w
@Januszek_z_Koluszek123: Wolę porównania video, ale przeglądałem głównie zagraniczne testy ;) Sugerowałem się wynikami w m.in. Ashes of the Singularity, Total War: Warhammer i Dishonored 2 gdzie w większości testów była przepaść i różnica sięgała powyżej 10-15 klatek - sprawdziłem dokładnie jak się rozkładało to w Rise of the Tomb Raider, bo w różnych testach Ryzen robił nawet 20-40 klatek mniej ale w innych wychodził podobnie do 7600K. Większość i tak połączy