Wpis z mikrobloga

Moim zdaniem najbardziej prawdopodobna wersja.

Załamanie nerwowe

Załamanie nerwowe to nagłe, ostre zaburzenie równowagi psychicznej powstałe na skutek silnej reakcji stresowej. Kryzys może pojawić się zarówno w odpowiedzi na niespodziewane, traumatyczne wydarzenia, takie jak np. śmierć bliskiej osoby, ale może być też wynikiem narastającego konfliktu wewnętrznego.

W bardzo skrajnych przypadkach osoby dotknięte kryzysem nerwowym mogą mieć myśli samobójcze lub przejawiać zachowania autodestrukcyjne. Wówczas potrzebna jest niezwłoczna pomoc psychologiczna lub psychiatryczna.

http://www.poradnikzdrowie.pl/psychologia/choroby-psychiczne/zalamanie-nerwowe-objawy-przyczyny-leczenie_43199.html

#magdazuk
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@FX_Zus: tak podpowiada brzytwa ockhama ale taka wersja nie sprzedaje się dobrze. Poza tym ojciec dziewczyny powiedział w telewizji, że miała 37 medali za pływanie i bieganie. Czy takie osoby miewają załamania nerwowe?

• Odpowiedz
@Wilshere: a potem zawieźli do szpitala, na samolot?
Gdzie wszystko łatwo mogło wyjść na jaw.
Umożliwili kontakt z bliskimi.
Zresztą jak tak było to łatwo wyjdzie to na jaw.
  • Odpowiedz
@mopo: spowodowane samotnością w obcym otoczeniu, poczuciem opuszczenia, mówi chłopakowi w rozmowie telefonicznej "idz do pracy".

Do tego była zdaje się niespełnioną modelką, wcale nie jakąś mega atrakcyjną a za taką chciała uchodzić (bardzo mocny makijaż na zdjęciach) do tego ponoć ambitną a to destrukcyjne połączenie jak nie jest się w stanie spełnić swoich własnych oczekiwań.

@rybsonk: dość cyniczna, przewrotna ta twoja wypowiedz.
  • Odpowiedz
@Triptiz:@Wilshere: nagrać mogli po to żeby komuś z władz przekonać, że coś się dzieje z nią nie tak. Czemu to upublicznili, może żeby lepiej wyjaśnić całą sprawę. Teraz pewnie sam Błaszczak będzie się tym zajmował.
  • Odpowiedz
@rybsonk: bo dałeś do zrozumienia, że się zgadzasz a potem użyłeś absurdalnego argumentu z medalami tak aby wzbudzić niepewność w czytających + ten spoil. Przynajmniej ja to tak odebrałem.
  • Odpowiedz
@FX_Zus: jesli dodać do Tego któryś z psychotropów to załamanie nerwowe jest bardzo prawdopodobne. Mogł jej ktos dolać jakiegoś kwada do drinka albo po prostu świadomie go zażyła ale nie spodziewała sie bad tripa. Jesli cos ja męczyło, nie mówiła nic nikomu to załamanie nerwowe jest bardzo podobne
  • Odpowiedz
@FX_Zus: chodzi mi o to, że rodzinie może być ciężko zaakceptować wersję w której nie ma winnych. Nie przesądzam, że tak było (nie wiem jak było i należy to sprawdzić), ale wersja o załamaniu nerwowym została od razu wykluczona, bo dziewczyna odnosiła sukcesy w sporcie co jest absurdem.
  • Odpowiedz
@Piwnychef: zgodzę się, że mogło to być "wspomagane załamanie". Pewnie to wyjdzie z sekcji. Ale wątpię czy jej coś zrobili, typu g---t. To zresztą też wyjdzie ale wydaje mi się to bardzo mało prawdopodobne.

@rybsonk: dokładnie, do tego nawet nie wiedzieli gdzie i z kim jedzie na tą wycieczkę, więc marne pojęcie mieli o jej aktualnym stanie psychicznym.
  • Odpowiedz
@FX_Zus: nie wspomniałem nic o gwałcie. Oczywiście, ze nie musieli jej nic robić. Jest wiele osób ktorym leży cos na sercu i po prostu boja sie o tym rozmawiać. Wraz z użyciem takiej substancji zaczyna to wychodzić co doprowadza do załamania nerwowego i mamy tragedie
  • Odpowiedz
@Piwnychef: wiem, że nie pisałeś, tak wspomniałem bo ogólnie krąży tu taka teoria, że to załamanie mogło być spowodowane wykorzystaniem. To nawet brzmi poniekąd logicznie ale myślę, że wtedy nie obwozili by jej po szpitalach, lotniskach raczej starali się ją izolować, zwłaszcza jeśli sprawcami mieliby być rezydenci.
  • Odpowiedz
@FX_Zus
@Piwnychef
@rybsonk
zdjęcie krążyło, że mówiła ludziom że facet z nią zerwał. Wp pisało że już w samolocie zachowywała się emocjonalnie. Ktoś znowu pisał że jej towarzyszył w tej podróży, inny turysta i wcale tak nie było. W dodatku przecież mogli się poklocic o to że Magda chce jechać sama a Markus nie chciał... eh, już przekonywałem siebie chyba do każdej możliwej opcji i w sumie każde mi
  • Odpowiedz
@FX_Zus: W zeszłym roku "miałem okazje" uczestniczyć na inprezie gdzie jedna dziewczyna targnęła na swoje zycie. Próbowała sie powiesić pod prysznicem. Wcześniej rowniez dostała silnych ataków spowodowanych mysle, ze schizofreniaz. Czemu ? Typowa Karyna. Jesli masz sporo gotówki czy innych dragow to smialo mogłeś sie z nia bawić. Rowniez odnosiła jakies sukcesy w sporcie i ogolnie fit no ale jednak targnęła na swoje zycie, a wszystkim wydawało sie, ze ma
  • Odpowiedz