Wpis z mikrobloga

Oho, s---------y w skarpetkach do kolan i w najkach capri za 150żł teraz nie mają się do czego d---------ć to się d------i do tagu #streetwear. Jak Was boli d--a, że ktoś lubi się ubrać w markowe ciuchy i chce jakoś wyglądać, a nie tak jak Wy (skarpety do kolan, bluza z croppa z tysiącami dziwnych nadruków) to może idźcie do lekarza po jakąś maść czy coś? To jak się ktoś ubiera to jest jego indywidualna sprawa, na tagu #streetwear siedzi wielu zajawkowiczów czy Wam się to podoba czy też nie. Dla jednych to jest zajawka, dla innych zwykłe szmaty, ale jak dla mnie jest coś abstrakcją to się nie w--------m i nie krytykuję dla atencji, jak Wy j----e s---------y. Znajdźcie sobie jakieś pożyteczne zajęcie.
  • 36
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@czekoladowy_kundel: napisał ze buty zle wyglądaj i tak ma być rozumiecie to? Nie ma tak ze jednemu się podoba to a drugiemu to - a jak podoba ci się cos co niepodoba się mi to jesteś k---a głupi - taki jest wasz tok rozumowania.

btw. tak ciężko zrozumieć ze na cenę wpływa design butów i kto je zaprojektował? Podobnie jak z obrazami - nazwisko autora również ma wpływ na cenę
  • Odpowiedz
@Jadzia: tak samo jak dlaczego iphone kosztuje 4k a inny telefon z tej samej fabryki i tymi samymi bebechami 800zł xD

@FLAC: o, znajdź taki koniecznie xD
A ludzie się nabijają, bo jak się nie nabijać z wydawania ciężkiej kasy na buty które wyglądają jak trampki za 5zł i to takie kiepsko wykonane :)
  • Odpowiedz
Wy naprawdę tego nie rozumiecie xD nie chce mi się wszystkich wołać bo na telefonie jestem

W butach yeezy nie chodzi o to ze są drogie. Najważniejsza w tym wszystkim jest ich unikalność. Każdy może sobie kupić 2000 par AF1 na nike.com, rozdać ludziom na ulicy i patrzeć jak wszyscy chodzą w tych samych butach.
Ale nie każdy może kupić chociaż 1 parę yeezy, bo ich dropy są po prostu małe, liczone na
  • Odpowiedz
@Fifeq3: o kierwa, ale nowomowa ziomek. przykro mi, ale jest to dokładnie to samo co audiofilia i kiedyś to zrozumiesz. Producenci strzygą was ostro tworząc dla was subkulturę - jest to tylko produkt świetnego marketingu.
Buty oczywiście nie są jakoś ultra drogie - pamiętam kupowanie ecco za 600, gdy minimalna płaca wynosiła 700 - ale to był gore tex i buty które wytrzymały 10 zim bez śladu zużycia. A ty
  • Odpowiedz
@gwynebleid: kupiłem je za 800zł żeby sprzedać za 2300zł.

To co się teraz dzieje w świecie mody to zapełnianie pewnej luki która powstała po tym, jak ludzie zaczęli się wzbogacać. Teraz ktoś, kto ma dużo siana nie chce chodzić w kurtce z decathlona, tylko kupi supreme x the north face, bo będzie chciał się wyróżnić. Tak to już działa, dlatego takie marki jak supreme, cdg, gosha, a bathing ape, yeezy
  • Odpowiedz
@zydomasonski_lewak: i w ogóle to ten post został napisany strasznie c-----o OPie, bo każdy dojrzały streetwearowiec ( ͡º ͜ʖ͡º) nie ubiera się modnie po to, żeby się tym chwalić i obśmiewać tych którzy chodzą w "skarpetkach do kolan i najkach capri", tylko dla własnej przyjemności i ewentualnie chwili uznania przez tych, którzy trochę w tym siedzą
chociaż przedostatnie zdanie bardzo prawdziwe, mam nadzieje że wiesz
  • Odpowiedz
@Fifeq3: pisałem go pod wpływem emocji, mogłem się źle wyrazić w niektórych kwestiach, a Ty to źle odebrać. A co ma wspólnego to czy orientuje się w trendach stritłerowych z tym jak mam postrzegać innych ludzi? To odrębne dziedziny, więc Twoje ostatnie zdanie przed spoilerem też jest bez sensu.

Dla mnie ubieranie się w takie, a nie inne ubrania to jest czysta zajawka i fajnie jest też porozmawiać z ludźmi,
  • Odpowiedz