Aktywne Wpisy

blunch +718
Mój poprzedni wpis spadł z rowerka (za nawoływania do agresji!)
W skrócie: byłem w sklepie. Kobiety obok mnie głośno rozmawiały o tym, że jedna z nich bije swoje dziecko. Że jak mu nie w-------i, to się nie słucha. Ją mama biła i żyje, wyrosła na ludzi. Matka matki mniej biła rodzeństwo, którym w życiu nie wyszła, więc ona bije swoje dziecko.
Gdy jedna z kobiet powiedziała: nie bij go więcej, to matka skwitowała,
W skrócie: byłem w sklepie. Kobiety obok mnie głośno rozmawiały o tym, że jedna z nich bije swoje dziecko. Że jak mu nie w-------i, to się nie słucha. Ją mama biła i żyje, wyrosła na ludzi. Matka matki mniej biła rodzeństwo, którym w życiu nie wyszła, więc ona bije swoje dziecko.
Gdy jedna z kobiet powiedziała: nie bij go więcej, to matka skwitowała,
źródło: 4c0378e7-f7a6-4466-9d6a-8c75262cc382
Pobierz
hotshops_pl +261
Hej #wykop jest gorąco! Więc robimy #rozdajo
Rozdajemy coś co idealnie przyda się na aktualne temperatury:
Kostkarka do lodu Berdsen
HotShops.pl to portal z promocjami, w którym codziennie pojawią się promocje, kupony i okazje z przeróżnych sklepów! Tworzą nas użytkownicy - to oni dodają i oceniają okazje!
Rozdajemy coś co idealnie przyda się na aktualne temperatury:
Kostkarka do lodu Berdsen
HotShops.pl to portal z promocjami, w którym codziennie pojawią się promocje, kupony i okazje z przeróżnych sklepów! Tworzą nas użytkownicy - to oni dodają i oceniają okazje!
źródło: rozdajo-kostkarka do lodu
Pobierz

mam 2 tablice
String [] litera = {"null","A","B","C","D","E","F","G","H","I","J","K","L","M","N","O","P","Q","R","S","T","U","V","W","X","Y","Z"};
int [] ascii = {0,65,66,67,68,69,70,71,72,73,74,75,76,77,78,79,80,81,82,83,84,85,86,87,88,89,90};
chcę żeby za pomocą skanera po wpisaniu w konsoli liter np BABA wyświetliło mi 66656665 czyli żeby porównało 2 takie same indexy i po wpisaniu jakieś litery wyświetliło mi cyfrę która się kryje pod takim samym indexem jak w tablicy litera.
Komentarz usunięty przez autora
potem var[0] porównujesz jakimś whilem w pierwszej tablicy, jak natkniesz się na tę litere to zapisujesz pozycje (iteracje) i potem odwołujesz się do drugiej tablicy tamtejszą pozycją
Komentarz usunięty przez autora
http://d.polskatimes.pl/k/r/9/62/b0/4fb2671016c11_z.pdf?1337092368
zadanie 4a
chciałem pierw żeby rozpoznawało jaka litera ma jaką wartość i później wydaje mi się że pójdzie z górki
char character = 'a';
int ascii = (int) character;
char character = name.charAt(0); // This gives the character 'a'
int ascii = (int) character;
StringBuilder sb = new StringBuilder();
for (char c : str.toCharArray())
sb.append((int)c);
BigInteger mInt =