Aktywne Wpisy

Vidella +3
Chłopcy są jacyś nienormalni. Moja przyjaciółka ma (albo miała, aktualnie ciężko powiedzieć) chłopaka. Są ze sobą ponad rok. Parę tygodni temu mieli poważną kłótnie i "zerwali" ze sobą. W cudzysłowie, bo po jakimś tygodniu do siebie wrócili, zerwanie w emocjach. Moja przyjaciółka przez ten czas spotykała się z jednym chłopakiem no i przespali się ze sobą kilka razy.
Jakiś czas później (po paru tygodniach, tj wczoraj) wyszedł jakiś temat, że ten jej
Jakiś czas później (po paru tygodniach, tj wczoraj) wyszedł jakiś temat, że ten jej

posepny1 +288

mam 2 tablice
String [] litera = {"null","A","B","C","D","E","F","G","H","I","J","K","L","M","N","O","P","Q","R","S","T","U","V","W","X","Y","Z"};
int [] ascii = {0,65,66,67,68,69,70,71,72,73,74,75,76,77,78,79,80,81,82,83,84,85,86,87,88,89,90};
chcę żeby za pomocą skanera po wpisaniu w konsoli liter np BABA wyświetliło mi 66656665 czyli żeby porównało 2 takie same indexy i po wpisaniu jakieś litery wyświetliło mi cyfrę która się kryje pod takim samym indexem jak w tablicy litera.
Komentarz usunięty przez autora
potem var[0] porównujesz jakimś whilem w pierwszej tablicy, jak natkniesz się na tę litere to zapisujesz pozycje (iteracje) i potem odwołujesz się do drugiej tablicy tamtejszą pozycją
Komentarz usunięty przez autora
http://d.polskatimes.pl/k/r/9/62/b0/4fb2671016c11_z.pdf?1337092368
zadanie 4a
chciałem pierw żeby rozpoznawało jaka litera ma jaką wartość i później wydaje mi się że pójdzie z górki
char character = 'a';
int ascii = (int) character;
char character = name.charAt(0); // This gives the character 'a'
int ascii = (int) character;
StringBuilder sb = new StringBuilder();
for (char c : str.toCharArray())
sb.append((int)c);
BigInteger mInt = new BigInteger(sb.toString());
System.out.println(mInt);
}