Wpis z mikrobloga

Mój poprzedni wpis spadł z rowerka (za nawoływania do agresji!)

W skrócie: byłem w sklepie. Kobiety obok mnie głośno rozmawiały o tym, że jedna z nich bije swoje dziecko. Że jak mu nie w-------i, to się nie słucha. Ją mama biła i żyje, wyrosła na ludzi. Matka matki mniej biła rodzeństwo, którym w życiu nie wyszła, więc ona bije swoje dziecko.

Gdy jedna z kobiet powiedziała: nie bij go więcej, to matka skwitowała, że będzie bić, bo tak trzeba.

Zrobiłem zdjęcie twarzy kobiety, spisałem numery rejestracyjne jej samochodu i zgłosiłem sprawę do MOPSu, Policji i Rzecznika Praw Dziecka.

Zbiegiem okoliczności znalazłem matkę w internecie. Okazało się, że zbiera 1.5% podatku na swoje dziecko z zespołem Downa. Oczywiście na zbiórkach pełna ckliwości historia o tym, jak się kochają i jak im ciężko.

Właśnie dostałem informację, że wszczynają postępowanie i dziękują za czujność. Nie jestem stroną w sprawie, więc niestety nie będą mnie informować o efekcie postępowania.

#czujedobrzeczlowiek #patologiazewsi #patologia #policja #p-----c
blunch - Mój poprzedni wpis spadł z rowerka (za nawoływania do agresji!)

W skrócie: ...

źródło: 4c0378e7-f7a6-4466-9d6a-8c75262cc382

Pobierz
  • 118
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@blunch:

Ją mama biła i żyje, wyrosła na ludzi.

Fascynujące jak patole potrafią nie być swiadome własnego patolstwa. Nie poznałem w życiu ludzi tak przekonanych o swoim geniuszu i zajebistosci co jakieś cwaniako-cpunki od 30 lat na magazynie w Holandii a mimo to z majątkiem ograniczającym się do ubrań na sobie (200€w tygodniu na palenie samo się nie
  • Odpowiedz
@blunch: no no już widzę jak państwo polskie obejmie odpowiednią opieką dziecko z downem, generalnie takie dzieci potrafią być tak uciążliwe, że nie możesz się do końca dziwić, jeśli siadają nerwy i dziecko dostanie
Zresztą czy wychowawczy klaps to bicie dziecka, to szerszy temat
  • Odpowiedz