Wpis z mikrobloga

Od kilku dni używam S8 (przesiadka z S7 Edge). Telefon mnie zadziwia. Zwłaszcza bateria, która jest o 600 mAh mniejsza niż S7E, a mam wrażenie, że to na niej osiągam dłuższy czas pracy (w komentarzach pozostałe screeny).

Czytnik linii z tyłu - ok. Dokupiłem etui Spigen Thin Fit i trafiam w czytnik bez problemu, nie zdarza mi się położyć palec na aparacie. Jest szybki, aktywny, obsługuje gesty. Braku przycisku home nie odczuwam, wystarczy że nacisnę mocniej dół ekranu. Gorzej będzie jeśli będę chciał odblokować leżący telefon. Wtedy zostaje skaner tęczówki, ale on też działa bardzo dobrze (również w ciemności).

Aparat - troszkę poprawiony względem S7E, makro mogę zrobić z mniejszej odległości. Nie ma dużej różnicy.

Aparat przedni, którego prawie nie używam, również poprawiony.

Działa bardzo płynnie, nie ma mowy nawet o chwilowym niedomaganiu.

To tak na szybko, bo nie miałem jeszcze okazji używać telefonu w normalnych warunkach. Obecnie to bardziej zabawa nowym gadżetem.

#samsung #s8 #android #telefony
źródło: comment_6U63PBniDaJauu0kH2sdeTWEr1PUVLl0.jpg
  • 14
Zwłaszcza bateria, która jest o 600 mAh mniejsza niż S7E, a mam wrażenie, że to na niej osiągam dłuższy czas pracy (w komentarzach pozostałe screeny).

@cibronka: w starym samochodzie miałem bak 80 litrów, a w nowym przejeżdżam większy dystans mimo, że bak jest o 15 litrów mniejszy, o co chodzi xD

@cibronka: Pytanie, bo aktualnie w swoim galaxy a3 nie miałem żadnego szkła hartowanego i nie mam ani jednej ryski, w swoim s8 (podejrzewam, że masz tylko etui po opisie) rozumiem, że jeszcze żadna się nie pojawiła? jak ocenisz w ogóle ochronę ekranu przez samo etui?